Williams vant Wimbledon

Vant etter tie-break.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Finalekampen mot Lindsay Davenport ble det endelig beviset på at den eldste av de amerikanske tennissøstrene Williams endelig har fått fart å på karrieren igjen.

To timer og 45 minutter tok det 25-åringen å «krige» inn karrierens femte Grand Slam-tittel – den første på nesten fire år.

Da Davenport banket den avgjørende ballen i nettet spratt Venus i været og hentet frem sitt bredeste glis. Etter å ha takket motstanderen før kampen, sank hun sammen og kysset gresset på hovedbanen i London.

Reddet matchball

Lindsay Davenport er nummer én på verdensrankingen, og var også toppseedet i Wimbledon. Favorittstempelet hjelp imidlertid ikke mye i dag.

Davenport vant riktignok det første settet, men måtte se at Venus Williams kom tilbake og vant det andre etter tie-break.

Wimbledon-reglene sier imidlertid at det tredje settet kan avgjøres på tie-break, og dermed ble det et langt sistesett.

På stillingen 4-5 hadde Davenport matchball, men Williams klarte å holde liv i kampen. En snau halvtime etterpå brøt hun Davenports serve til 8-7-ledelse – og hentet hjem kampen med 9-7-seier.

Seks millioner

Med sine nesten tre timer ble finalekampen den lengste i Wimbledon-historien. Tredje settet var på sin side det lengste siden 1949, da Louise Brough slo Margaret Osbourne duPont 10-8.

På toppe av det hele ble Venus Williams den første kvinnen siden 1935 som vant verdens mest prestisjetunge turnering etter å ha reddet en matchball underveis.

Etter finalekampen lørdag fikk storesøster Williams overrakt vinnertrofeet som tilfeldigvis bærer hennes eget navn. Det heter «Venus Rosewater Dish».

Venus Williams vant Wimbledon både i 2000 og 2001 – og fullførte dermed trippelen i en alder av 25 år. Både i 2002 og 2003 tapte hun finalen for lillesøster Serena.

For årets seier innkasserer hun godt over seks millioner kroner. Lindsay Davenport får 3,5 millioner for sin andreplass.

(ANB)

HOPPENDE GLAD: Venus Williams.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer