Williams vant Wimbledon

Vant etter tie-break.

Finalekampen mot Lindsay Davenport ble det endelig beviset på at den eldste av de amerikanske tennissøstrene Williams endelig har fått fart å på karrieren igjen.

To timer og 45 minutter tok det 25-åringen å «krige» inn karrierens femte Grand Slam-tittel – den første på nesten fire år.

Da Davenport banket den avgjørende ballen i nettet spratt Venus i været og hentet frem sitt bredeste glis. Etter å ha takket motstanderen før kampen, sank hun sammen og kysset gresset på hovedbanen i London.

Reddet matchball

Lindsay Davenport er nummer én på verdensrankingen, og var også toppseedet i Wimbledon. Favorittstempelet hjelp imidlertid ikke mye i dag.

Davenport vant riktignok det første settet, men måtte se at Venus Williams kom tilbake og vant det andre etter tie-break.

Wimbledon-reglene sier imidlertid at det tredje settet kan avgjøres på tie-break, og dermed ble det et langt sistesett.

På stillingen 4-5 hadde Davenport matchball, men Williams klarte å holde liv i kampen. En snau halvtime etterpå brøt hun Davenports serve til 8-7-ledelse – og hentet hjem kampen med 9-7-seier.

Seks millioner

Med sine nesten tre timer ble finalekampen den lengste i Wimbledon-historien. Tredje settet var på sin side det lengste siden 1949, da Louise Brough slo Margaret Osbourne duPont 10-8.

På toppe av det hele ble Venus Williams den første kvinnen siden 1935 som vant verdens mest prestisjetunge turnering etter å ha reddet en matchball underveis.

Etter finalekampen lørdag fikk storesøster Williams overrakt vinnertrofeet som tilfeldigvis bærer hennes eget navn. Det heter «Venus Rosewater Dish».

Venus Williams vant Wimbledon både i 2000 og 2001 – og fullførte dermed trippelen i en alder av 25 år. Både i 2002 og 2003 tapte hun finalen for lillesøster Serena.

For årets seier innkasserer hun godt over seks millioner kroner. Lindsay Davenport får 3,5 millioner for sin andreplass.

(ANB)

HOPPENDE GLAD: Venus Williams.