HAR FUNNET FORMEN: Serena Williams imponerer i US Open. Foto:  REUTERS/Jessica Rinaldi
HAR FUNNET FORMEN: Serena Williams imponerer i US Open. Foto: REUTERS/Jessica RinaldiVis mer

Williams viser storform på hjemmebane

Knuste nummer fem i verden.

(Dagbladet): Serena Williams (29) er ranket som nummer 27 i verden, men gjorde kort prosess da hun møtte Victoria Azarenka fra Hviterussland som er nummer fem.

Williams vant matchen 6-1, 7-6 (7-5).

Amerikaneren var totalt overlegen i starten, men fikk mer motstand i det andre settet. På 3-3 viste Williams at hun er tilbake i toppform etter langvarig skade, og brøt til 5-3. Azaranka ga likevel ikke opp og brøt tilbake. Det hele endte med et tiebreak som Williams vant 7-5.

Serena Williams gjorde comeback på WTA-touren i juni. Da hadde hun vært nesten ett år på sidelinja på grunn av en skade.

- Jeg er så glad for at jeg er frisk nok til å konkurrere igjen. De siste tolv månedene har vært utrolig tøffe, sa Williams da hun gjorde comeback i Eastbourne.

Hun var ranket som nummer én i verden for første gang i 2002, og har vunnet US Open tre ganger før: I 1999, 2002 og 2008.

Serena Williams møter enten Sloane Stephens fra USA eller Ana Ivanovic fra Serbia i 4. runde.

NUMMER FEM I VERDEN: Victoria Azarenka er ranket 22 plasser høyere enn Serena Williams på verdensrankingen, men klarte ikke slå amerikaneren. Foto: EPA/JUSTIN LANE
NUMMER FEM I VERDEN: Victoria Azarenka er ranket 22 plasser høyere enn Serena Williams på verdensrankingen, men klarte ikke slå amerikaneren. Foto: EPA/JUSTIN LANE Vis mer