Willian kan bli Neymar-erstatteren mot Tyskland

- Jeg har en annen stil.

KAN FÅ SJANSEN: Neymars skade kan bety en fantastisk mulighet for Brasils Willian på Estadio Mineirao i Belo Horizonte i semifinalen mot Tyskland i kveld. Foto: Marcelo Regua, Reuters / NTB Scanpix
KAN FÅ SJANSEN: Neymars skade kan bety en fantastisk mulighet for Brasils Willian på Estadio Mineirao i Belo Horizonte i semifinalen mot Tyskland i kveld. Foto: Marcelo Regua, Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Brasil går som kjent til semifinalen mot Tyskland i kveld uten ryggskadde Neymar.

Ingen kan fylletomrommet etter lagets store profil når det gjelder stjernestatusen, men rent sportslig er noen pent nødt til å ta jobben. Eller snarere: Noen er så heldig å få sjansen til å skinne i en VM-semifinale på hjemmebane.

I øyeblikket ser det ut til at Chelsea-spiller Willian blir den heldige.

25-åringen er en hardtarbeidende og kontringssterk spiller. Men han er mer en tilrettelegger enn en målscorer som Neymar var før han ble båret av banen med brudd i en ryggvirvel i kvartfinalen.

- En annen stil - Du kan ikke sammenlikne Neymar med noen andre spillere, har har mengder av kvalitet. Jeg har en annen stil. Han er mer en spiss og scorer flere mål, mens min sterke side er å spille fram lagkameratene mine, sa Willian ifølge AP da han stilte på pressekonferanse på søndag.

Den styrken viser seg også i statistikken fra Premier League sist sesong. Willian spilte 18 kamper fra start og sju som innbytter. Han hadde et snitt på 2,6 «key passes» - viktige pasninger - per kamp for Chelsea, ifølge whoscored.com. Bare Eden Hazard av lagkameratene matchet det snittet, skriver Bleacher Report.

På søndag ble Willian brukt i Neymar-rollen bak midtspissen da Brasil-reservene spilte mot et lokalt juniorlag i treningsleiren utenfor Rio.

Nesten Spurs-spiller Willian slo gjennom via ungdomssystemet til Corinthians i São Paulo, før han dro til Europa og Sjakhtar Donetsk like etter 19-årsdagen i august 2007. I januar i fjor ble han hentet til russiske Anzji, men da hele stallen ble lagt ut til salgs noen måneder seinere, startet drakampen om brasilianeren i England.

Liverpool var inne i bildet før han gjennomgikk legesjekken hos Tottenham. Men noen dager seinere ble han presentert som Chelsea-spiller.

Jose Mourinho hadde snappet Willian fra rett under nesa til sin gamle Porto-assistent André Villas-Boas.

Flere kandidater Han er imidlertid ikke eneste kandidat til jobben med å åpne det tyske forsvaret i kveld. Også Bernard, Hernanes eller Willians Chelsea-kollega Ramires er aktuelle for Brasil-laget.

USIKKERHET: Willian ble tatt hånd om av Brasil-doktor Rodrigo Lasmar (t.h.) etter å ha fått en smell i ryggen under lørdagens trening, men er trolig klar i kveld. Så spørs det om han er den spilleren Scolari ønsker å erstatte Neymar med. Foto: Leo Correa, AP / NTB Scanpix
USIKKERHET: Willian ble tatt hånd om av Brasil-doktor Rodrigo Lasmar (t.h.) etter å ha fått en smell i ryggen under lørdagens trening, men er trolig klar i kveld. Så spørs det om han er den spilleren Scolari ønsker å erstatte Neymar med. Foto: Leo Correa, AP / NTB Scanpix Vis mer

Luiz Felipe Scolari er foreløpig hemmelighetsfull:

- Det var ikke lett, men jeg har laget klart. Jeg sier det ikke til dere, sa han under pressekonferansen i går.

Mister x-faktoren Om det blir Willian eller en annen som erstatter Neymar, vil det selvsagt være noe som blir savnet.

- Brasil mister uansett Neymars kreativitet og x-faktor, men de får en med et veldig godt skudd og som løper minst like mye. Nøkkelen for Brasil er uansett at de offensive spillerne som enten har vært ujevne eller svake hever seg, og at de fortsatt er solide bakover - selv uten Thiago Silva, sier NRKs VM-ekspert Lars Tjærnås til Dagbladet.

Han gir et lite nikk i retning Brasils motstandere på spørsmål om hvem som kaprer finaleplassen i kveld.

- Det er en helt åpen kamp, men jeg tror Tyskland er ørsmå favoritter på grunn av et enda større offensivt register og flere matchvinnere, sier Tjærnås.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer