Wilmann bryter med profflag

Mistrives kraftig i Skil-Shimano.

HADDE AVTALE UT NESTE ÅR: Frederik Wilmann (t.v) er ferdig i sitt nederlandske profflag. Her fra et ritt i Tyrkia. Foto: AFP/FRANCK FIFE
HADDE AVTALE UT NESTE ÅR: Frederik Wilmann (t.v) er ferdig i sitt nederlandske profflag. Her fra et ritt i Tyrkia. Foto: AFP/FRANCK FIFEVis mer

|||Etter ett år som proff, bryter syklisten Frederik Wilmann (25) kontrakten med det nederlandske laget Skil-Shimano.

Årsaken til bruddet skal være at trønderen mistrives sterkt. Heller ikke sportslig har Wilmann, som er sønn av den tidligere topprytteren Jostein (57), tatt noen store steg framover.

- Jeg har kjørt mitt siste ritt for Skil. Kontrakten min er ferdig. Helt fra starten har det vært litt kollisjon. Jeg er 25 år, og det er på tide å få kjøre et av de store treukersrittene, sier Frederik Wilmann til Adresseavisen.

Kontrakten avsluttes over ett år før tiden. Det skal ikke være konkret interesse fra andre lag for å hente nordmannen, som endte på 12.-plass i årets NM etter frisk kjøring mot slutten.

Han ble hentet til Skil-laget fra den norske «talentfabrikken» Joker-Bianchi, som også sendte Alexander Kristoff (BMC) og Lars Petter Nordhaug (Sky) ut i fjor.

I 2007 ble han norsk mester i U23-klassen. Sammenlagtseier i Mi-Août Bretonne og etappeseirer i Tour de Bretagne og Tour Alsace er Frederik Wilmanns beste resultater hittil i karrieren.

(NTB)