STOPPET AV POLITIET: Her er Skil-Shimano-syklist Frederik Wilmann (t.v.) i brudd sammen med franske Jean-Christophe Kern under Tyrkia Rundt for ti dager siden. Nylig ble nordmannen stoppet av politiet under trening på Vormstad i Orkdal kommune. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix
STOPPET AV POLITIET: Her er Skil-Shimano-syklist Frederik Wilmann (t.v.) i brudd sammen med franske Jean-Christophe Kern under Tyrkia Rundt for ti dager siden. Nylig ble nordmannen stoppet av politiet under trening på Vormstad i Orkdal kommune. Foto: Franck Fife, AFP/ScanpixVis mer

Wilmann på sykkel skremte politiet

Ble stoppet i 80 kilometer i timen.

||| Lovens lange arm innhentet proffsyklist Frederik Wilmann (24) under trening i 80 km/t forrige uke.

Sønnen til en av Norges beste sykkelproffer gjennom tidene, Jostein Wilmann (56), var ute på såkalt «pes»-trening da han ble stoppet av politiet.

I 80 km/t syklet han tett innpå bilen kjørt av en medhjelper for å minske luftmotstanden og trene fart. Treningsformen er svært vanlig for toppsyklister.

- Jeg har gjort det i alle år og aldri blitt stoppet. Vi ligger i 70-80 hele tiden når vi kjører, og jeg ligger rett bak bilen. Men onsdag ble jeg stoppet av politiet, forklarer Wilmann for adressa.no.

Polititjenestemennene undret seg over «fartsleken» og mente det innebar stor risiko, hvorpå Skil-Shimano-proffen svarte at det er temmelig risikofylt å stupe ned Alpene i over 100 km/t også.

- Det endte med at vi fikk kjøre videre etter å ha forklart hva vi drev med. Jeg fikk en liten pause i treningen og en hyggelig prat, sier Frederik Wilmann.

24-åringen er en av tre nye, norske proffsyklister denne sesongen ved siden av Alexander Kristoff (BMC) og Lars Petter Nordhaug (Sky). Trioen syklet i fjor for det norske semiprofflaget Joker-Bianchi.

(NTB)