I BRUDD: Frederik Wilmann (foran) og franske Jean-Christophe Kern hadde en god ledelse på feltet under dagens etappe av Tyrkia rundt, men på den siste kilometeren ble de hentet inn. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix
I BRUDD: Frederik Wilmann (foran) og franske Jean-Christophe Kern hadde en god ledelse på feltet under dagens etappe av Tyrkia rundt, men på den siste kilometeren ble de hentet inn. Foto: Franck Fife, AFP/ScanpixVis mer

Wilmann satt i tomannsbrudd i Tyrkia rundt

Men ble tatt igjen av feltet 800 meter fra mål.

|||

Frederik Wilmann fikk beskjed om å vise seg fram på fredagens etappe i Tyrkia rundt. Det holdt på å ende med etappeseier.

Nordmannen fikk beskjed fra Skil-Shimano-ledelsen om å vise seg fram, enten gjennom et tidlig brudd eller et angrep opp førstekategoristigningen etter 117 kilometer, skriver procycling.no.

Wilmann ble med i et brudd sammen med blant annet Christophe Kern, og hadde en god ledelse etter stigningen.

- Derfra og inn var det bånn gass for Kern og meg. Jeg synes vi kjørte meget bra sammen. Det var den eneste måten å true etappeseieren på i dag, sier Wilmann.

Columbia-stjernen André Greipel ville imidlertid ikke la seg pille på nesen. Han reorganiserte troppene og Columbia-toget spiste sakte, men sikkert opp forspranget. 800 meter før målgang var eventyret over for Wilmann.

- Det var jævlig kjipt, det var dagens nedtur. Men jeg angrer ikke på noe, sa Wilmann.

I spurt mot Greipel ble Wilmann lett bytte. Tyskeren tok sin tredje etappeseier i rittet.

- På oppløpet ga jeg faen. Det var kjørt likevel, sa Wilmann, som krysset mållinjen som 29.-mann.

(NTB)