Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jack Wilshere forlater barndomsklubben Arsenal

Wilshere ferdig i Arsenal

Jack Wilshere signerer ikke ny kontrakt med Arsenal og fortsetter karrieren i en annen klubb.

FERDIG: Jack Wilshere forsvinner etter 17 år som Arsenal-spiller. Foto: Bagu Blanco/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
FERDIG: Jack Wilshere forsvinner etter 17 år som Arsenal-spiller. Foto: Bagu Blanco/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Jack Wilshere blir ikke mer å se i Arsenal-drakt. Det kunngjorde Wilshere selv på sin egen Instagram-profil tirsdag kveld.

Også Arsenal bekreftet spillerens avgang på sine nettsider.

Wilshere har vært i Arsenal siden han var ni år gammel, men etter 17 år i klubben er det nå altså slutt.

- Jeg kan bekrefte at jeg forlater klubben når kontrakten min går ut i slutten av juni, skrev Wilshere i et innlegg han la ut på Instagram.

AVSKJED: Wilshere skrev et avskjedsnotat til Arsenal-fansen på sin Instagram-konto. Foto: Instagram/Jack Wilshere
AVSKJED: Wilshere skrev et avskjedsnotat til Arsenal-fansen på sin Instagram-konto. Foto: Instagram/Jack Wilshere Vis mer

Wilsheres kontrakt med London-klubben går ut 30. juni og han vil ikke signere ny etter at han i et møte med den nye Arsenal-manageren Unai Emery ikke fikk svarene han ønsket seg.

Wilshere hevder han var enig med klubben om en kontrakt hvor han gikk ned i grunnlønn fra kontrakten han hadde, men at manglende betryggelser om spilletid gjør at han velger å dra.

- Etter møte med den nye manageren ble jeg klar over at selv om kontraktsforslaget fortsatt stod ved lag, vil spilletiden min bli betydelig redusert om jeg ønsket å bli, skriver Wilshere.

Sampdorias midtbanespiller Lucas Torreira er trolig mannen som er tiltenkt Wilsheres plass i Arsenal-troppen. 22-åringen som er opptatt med VM-spill for Uruguay antas å signere en avtale med the Gunners etter han er ferdigspilt i VM.

Wilshere la i tillegg ut en video med minner fra tiden hans i klubben.

Det er foreløpig ikke kjent hvilken klubb som blir Wilsheres neste arbeidsgiver, men de siste ryktene omtaler Southampton og West Ham blant klubbene som skal være mest interessert.

Signerte keeper

Det har vært en travel dag for Arsenal, som annonserte signeringen av Bernd Leno som ny målvakt tidligere i kveld.

Den 26 år gamle tyskeren kommer fra Bayer Leverkusen for omkring 215 millioner kroner.

Om ikke det var nok kunngjorde de også den nye treneren Unai Emerys trenerteam, hvor kun tre personer, deriblant assistent Steve Bould, blir med videre fra Wengers regime.

Fra før har klubben også signert den sveitsiske høyrebacken Stephan Lichtsteiner på free transfer fra Juventus.