FIN I FORMEN: Jack Wilshere med trofeet etter Arsenals FA-cupseier i helga. Nå er han i trøbbel for oppførselen sin under bussfeiringen etterpå. Foto: SCANPIX/AFP / LEON NEAL
FIN I FORMEN: Jack Wilshere med trofeet etter Arsenals FA-cupseier i helga. Nå er han i trøbbel for oppførselen sin under bussfeiringen etterpå. Foto: SCANPIX/AFP / LEON NEALVis mer

Wilshere hetset Tottenham så mye at FA vil straffe ham

Siktes.

(Dagbladet): Det engelske fotballforbundet FA sikter Arsenals Jack Wilshere for å ha bragt sporten i vanry etter den omtalte busshetsingen av Tottenham natt til søndag.

Arsenal gjentok bedriften fra i fjor da de lørdag vant sesongens FA-cupfinale på Wembley, og innbytter Wilshere var i storform under feiringen med buss utenfor Emirates:

 - Jeg har bare ett spørsmål: Hva synes vi om Tottenham? ropte han ut til de frammøtte.

- Dritt! svarte de flere tusen regnvåte Arsenal-supporterne ved Emirates stadion.

- Og hva synes vi om dritt? repliserte Wilshere.

- Tottenham!

• Se klippet her!

Bannesang Like etterpå dro han i gang allsangen «It's happened again, Tottenham Hotspur, It's happened again» - en sang Arsenal-fansen drar i gang hver sesong i det øyeblikket det er matematisk sikkert at rivalen havner bak dem på tabellen.

Han avsluttet sin seanse med:

- Jeg har én til: «My old man said, be a Tottenham fan», startet Wilshere, og løftet mikrofonen opp i lufta som for å la publikum fullføre syngingen.

Risikerer straff Den sangen inneholder en del sterke inntrykk, som ble for mye selv for Arsenal TV, og en talsmann for klubben beklaget senere banningen.

Nå mener FA at Wilsheres oppførsel under bussparaden var upassende, og at den altså - som man sier - kan «bringe sporten i vanry».

Et kjapt søk på eksempelvis Twitter vil nok resultere i en overvekt av stemmer som mener det er både smålig og for dumt, men andre påpeker at det er helt i tråd med linja FA har lagt seg på i forbindelse med liknende saker, f.eks med utbrudd på sosiale medier.

Wilshere risikerer straff, og har frist til 10. juni på å svare på anklagene. Han fikk forøvrig en advarsel etter et liknende opptrinn etter finaleseieren i fjor.