Wilshere innrømmer at han pushet på for at Welbeck skulle bli Arsenal-spiller

- Jeg spurte ham hvert femte til tiende minutt: «Er avtalen i boks nå?».

LAGKOMPISER: Jack Wilshere forteller at da han fikk høre at Danny Welbeck kunne ende opp i Arsenal, måtte han spørre om avtalen var i boks hvert femte til tiende minutt. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB Scanpix
LAGKOMPISER: Jack Wilshere forteller at da han fikk høre at Danny Welbeck kunne ende opp i Arsenal, måtte han spørre om avtalen var i boks hvert femte til tiende minutt. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB ScanpixVis mer

Følg Arsenal - Manchester City i fotballstudio fra kl. 13.45.

(Dagbladet): På deadline day skjedde det mye i kulissene rundt Danny Welbeck.

Manchester United var opptatt av å få avtalen med Radamel Falcao på plass, Arsene Wenger dro på besøk til Paven i Roma, og nå forteller Arsenal-spiller Jack Wilshere at han var mer en ivrig etter å få sikret at Welbeck ble hans lagkamerat.

Det har tidligere vært hintet frampå om at Wilshere var med på å overbevise Danny Welbeck om at hans nye klubb burde være Arsenal.

Spurte hvert femte minutt Om morgenen den 1. september - på deadline day - fikk Wilshere med seg at nyheten om at Tottenham var interessert i United-spissen.

- Det var litt merkelig, fordi jeg skulle på Englands-trening, og husket å ha lest at Tottenham var interesserte. Jeg synes da at det var litt rart at Arsenal ikke var interesserte, forteller Wilshere, ifølge Mirror.

Da 22-åringen kom på treningen, fikk han derimot en beskjed om gjorde han svært glad.

- Så fort vi kom til treningsanlegge fortalte han (Welbeck) til meg at det var en sjanse for at han kunne bli Arsenal-spiller. Og fra da spurte jeg ham hvert femte til tiende minutt: «Er avtalen i boks nå?».

Men Wilshere måtte i likhet med alle andre vente svært lenge før svaret kom. På overtid etter at overgangsvinduet var stengt natt til 2. september kom beskjeden: Arsenal hadde kjøpt Danny Welbeck fra Manchester United for rundt 160 millioner kroner.

Slår tilbake på United? - Avtalen var ikke i orden før 00.30, og vi var alle så spente, for han er en bra forsterkning for laget, sier Wilshere.

I likhet med blant andre David Beckham, Gary Neville og Rio Ferdinand, så var Wilshere overrasket over at United i det hele tatt solgte 23-åringen.

- Jeg er ikke sikker på om det vil straffe seg senere for United, siden de har Falcao. Men for meg er Danny en Manchester-gutt, født og utviklet i Manchester - så det var litt rart å se at de faktisk ga slipp på ham.

- Men det er jo bra for Arsenal, og med en pris på 160 millioner kroner på dagens marked, så er jo det et kupp. Man vet aldri, kanskje det vil slå tilbake på dem i framtida, sier Welbecks nye lagkamerat.

Danny Welbeck får i dag sin Arsenal-debut - fra start i storoppgjøret mot Manchester City. TV2-kommentator og ekspert, Petter Myhre, tror nysigneringen kan bli det klubbens joker i dag.

- Welbeck kan bli en joker. Han er stinn av selvtillit etter kvalikkampen, og han har fått seg en ny klubb. I tillegg vil han få vise seg fram i spissposisjon der han er klart best. Mot et City som vil prøve å diktere kampen kan ha få plass til å boltre seg, sa Myhre til Dagbladet i går.