Wilsheres totale forvandling reddet poeng for Arsenal

Scoret og snytt for straffe.

FORVANDLING: Jack Wilshere hadde en marerittkamp den første timen, men reddet til slutt poenget for Arsenal. Kanskje skulle han også hatt straffe like etterpå. Foto: REUTERS/Darren Staples
FORVANDLING: Jack Wilshere hadde en marerittkamp den første timen, men reddet til slutt poenget for Arsenal. Kanskje skulle han også hatt straffe like etterpå. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

• West Bromwich-Arsenal 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Liverpool dyttet Arsenal ned fra tabelltoppen med sin seier over Crystal Palace i går, men Arsene Wengers menn hadde en alle tiders mulighet til å klatre øverst igjen på The Hawthorns i ettermiddag.

Men enkelt skulle det ikke bli. Forrige helg slo West Bromwich Manchester United på Old Trafford, og også i dag rystet de motstanderen. Claudio Yacob headet vertene i ledelsen like før pause, men etter en stjernetreff fra Jack Wilshere, som for øvrig hadde en katastrofal kamp frem til scoringen, kunne The Gunners innkassere ett poeng.

Med stortap for Tottenham hjemme mot West Ham, gjeninntok dermed Arsenal tabelltoppen fra Liverpool som hadde fått låne den siden i går.

Det ligger med andre ord an til å bli en jevn sesong i toppen.

Dørgende kjedelig Saido Berahino ble den store helten forrige helg, og etter 14 minutter var han nær ved å ryste Arsenal også. Skuddet hans skiftet retning i skinka til Mathieu Flamini, men Wojciech Szczesny kom seg ned i hjørnet og fikk avverget.

Like etterpå var det gjestenes tur til å notere seg for sin første mulighet. Mesut Özil åpnet «baggies»-forsvaret med en krempasning, men Kieran Gibbs blåste ballen godt over målet til Boaz Myhill.

Alt i alt var den første omgangen et eneste langt gjesp, helt frem til det var spilt 41 minutter. Yacob fikk stå mutters alene i Arsenal-feltet, og da Amalfitano fikk finsikte med innleggsfoten, sto det 1-0 til hjemmelaget etter en velplassert heading. Argentinerens første mål for West Bromwich.

Total forvandling Der den første omgangen var en kjedelig affære, kom begge lagene rett ut av startblokkene etter hvilen. Før seks minutter var spilt kunne både Nicolas Anelka (x2) og Jack Wilshere scoret, men begge sviktet i avslutningsøyeblikket.

KNALLTREFF: Jack Wilshere nølte ikke da han fikk muligheten etter en drøy time, og utlignet for gjestene. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
KNALLTREFF: Jack Wilshere nølte ikke da han fikk muligheten etter en drøy time, og utlignet for gjestene. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer

Wilshere pådro seg mye uønsket med den famøse sigaretten denne uka, og om det er det som er grunnen eller ei - han hadde en katastrofal første time. Stortalentet fikk til lite eller ingenting, men Wenger valgte heller å ta ut Aaron Ramsey til fordel for Tomas Rosicky.

Det skulle vise seg å være et sjakktrekk av dimensjoner. Like etterpå la tsjekkeren vakkert igjen til Wilshere som takket og bukket, og dunket ballen i nettet via en West Bromwich-forsvarer.

Kvarteret før full tid spilte han Olivier Giroud fri med en utsøkt pasning, men franskmannen klarte ikke runde Myhill som fikk avverget. Like etterpå skulle han nok hatt straffespark da han ble meid ned i West Brom-feltet, men dommer Lee Mason valgte å ikke blåse.

Flere mål ble det ikke på Hawthorns, og Arsenal gjeninntar dermed tabelltoppen fra Liverpool.

SJANSELØS: Szczesny var sjanseløs på headingen til Yacob som noterte seg for sitt første Baggies-mål rett før hvilen.Foto: REUTERS/Darren Staples
SJANSELØS: Szczesny var sjanseløs på headingen til Yacob som noterte seg for sitt første Baggies-mål rett før hvilen.Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer