Wimbledon-drømmen brast for hjemmehelten

Murray slått ut i semifinalen.

SEMI-TAP: Andy Murray tapte for Andy Roddick i Wimbledon-semifinalen. Foto: EPA/SRDJAN SUKI
SEMI-TAP: Andy Murray tapte for Andy Roddick i Wimbledon-semifinalen. Foto: EPA/SRDJAN SUKIVis mer

|||Han hadde presset fra en tenniselskende nasjon på sine skuldre, men det lyktes bare nesten for Andy Murray. Fredag røk han ut av Wimbledons semifinale med tap for Andy Roddick.

Dermed må Storbritannia fortsatt vente på å få den første britiske Wimbledon-vinneren siden 1936. Murray var blant favorittene i år, men Roddick ble for sterk over fire sett i semifinalen.

Med settsifrene 6-4, 4-6, 7-6, 7-6 ble det en stor nedtur for Murray i semifinalen. Roddick kunne derimot juble over å være klar for finale mot femdobbel mester Roger Federer.

Det enorme presset på Murray kan ha vært utslagsgivende. Skotten leverte også storspill i semifinalen, men ble for passiv og reservert til tider. Samtidig var Roddick særdeles offensiv, både i serve og fra grunnlinje.

— Jeg måtte spille mitt beste for å vinne i dag. Jeg kan spille bra noen ganger, jeg visste at jeg hadde en sjanse, sa Roddick.
Da seieren var sikret, falt han om av glede på banen.

— Jeg spilte veldig bra. Dette er rett og slett en drøm, sa Roddick, som tapte finalen mot Federer i både 2004 og 2005.

Haas møtte overmannen
I fredagens andre semifinale møttes to av de beste gresspillerne på ATP-touren. Tommy Haas leverte knallsterkt spill, men møtte sin overmann i Roger Federer. Sveitseren seiret 7-6 (7-3), 7-5, 6-3.

— Det er veldig godt å være tilbake i finalen. Jeg har hatt mye press på meg i alle år. Dette blir bare en ny, stor kamp hvor jeg har muligheten til å skrive meg inn i historiebøkene, sa Federer, som med finaleseier tar sin 15. Grand Slam-tittel. Det blir i så fall historisk.

Federer står med fem Wimbledon-triumfer, men måtte gi tapt for Rafael Nadal i fjor. I årets semifinale leverte han igjen magiske øyeblikk. Med presise volleyer, lobber og server var Federer aldri truet.

Ingen mulighet
Haas, som nylig vant turneringen i Halle, hadde faktisk aldri en eneste mulighet til å bryte motstanderens serve. Likevel spilte tyskeren en svært god kamp og fikk heller ikke sin egen serve brutt før i siste game i annet sett.

— Tommy har spilt bra helt siden vi var i Paris (Roland-Garros). Jeg er veldig fornøyd med det jeg klarte å gjøre. Å være i finaler her er ekstraordinært, sa Federer.

(NTB)