Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wimbledon kvitter seg med stjernespillere

Wimbledon har nylig solgt to av sine beste spillere - og ifølge klubbeier Bjørn Rune Gjelsten er flere stjerner på vei vekk fra London-klubben.

Salget av Carl Cort til Newcastle for 90 millioner kroner og Ben Thatcher til Tottenham for 66 millioner kan umiddelbart virke som et signal om redusert satsing i norskeide Wimbledon - som rykket ned fra Premier League sist sesong.

Men overfor Dagbladet hevder Wimbledon-eier Bjørn Rune Gjelsten at salgene er et ledd i en nøye gjennomtenkt strategi.

- Manager Terry Burton har satt opp en liste over spillere han mener ikke er motiverte for spill i 1. divisjon med Wimbledon. I tilfellene Cort og Thatcher følte han at de mentalt hadde forlatt Wimbledon for lenge siden. Selvsagt kunne vi tvunget dem til å spille videre for oss, men det er lite konstruktivt. Vi føler at vi er bedre tjent med spillere som virkelig ønsker å spille for oss - selv om de er de nest beste, sier Bjørn Rune Gjelsten til Dagbladet.

Flere andre av klubbens stjernespillere står på Burtons svarteliste. Men foreløpig ingen nordmenn.

Andreas Lund og Martin Andresen er likevel ikke i managerens umiddelbare planer - i motsatt fall ville han ikke akseptert utleie til Molde.

- Lund og Andresen er begge gode spillere hvis de blir brukt riktig. Jeg tror de kan være aktuelle for Wimbledon igjen hvis de kommer tilbake i tidligere form. Trond Andersen vil uansett bli satset videre på. Han har vært god, sier Gjelsten.

Salgene av Cort og Thatcher innbrakte 150 millioner kroner i klubbkassa - penger som er viktige i en klubb som ikke lenger er med på gigantpotten av TV-penger som deles mellom toppklubbene.

- Egil (Olsen) og Lars (Tjærnås) brukte rundt 170- 180 millioner på spillerkjøp. Vi følte nå at det var på tide å selge noen også.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media