- Wimbledon på nivå med Grue

- Wimbledons spillere gidder ikke å trene mer enn Grue, sier Ståle Solbakken som raser mot sin tidligere arbeidsgiver etter at klubben tidligere i uka ga Drillo sparken som manager. Landslagsspilleren risikerer nå en bot på 200.000 kroner.

Solbakken er langt fra imponert over seriøsiteten i klubben, og gir spillerne det glatte lag for deres innstilling.

- Drillo skulle nok kjørt en hardere linje og kanskje hatt et enda sterkere apparat rundt seg. Men han trodde vel det var toppidrettsfolk han hadde med å gjøre - det er det ikke, sier Solbakken som trekker paraleller til moderklubben Grue.

- Wimbledons spillere trener ikke mer enn et middels lag i norsk 3. divisjon. Jeg vet at Drillo har tilbudt seg å trene dem mer, men spillerne gidder ikke, fnyser midtbanespilleren til VG og trekker frem spissen John Hartson som et skrekkens eksempel.

- Når Hartson, rett etter kampen, hans første på fem måneder - og som han er blitt utvist fra - står fram og forlanger forandringer i Wimbledon, da sier det sitt om gutta i klubben, tordner Solbakken.

Rettssak

Da den tidligere Lillestrøm-spilleren forlot Wimbledon for to år siden, måtte han signere en avtale som forbød han å snakke negativt om klubben i ettertid. Han er fullstendig klar over at han nå kan risikere bot for sine krasse uttalelser.

- Vil de ha rettssak, så får de kjøre det. Det er verdt 200.000 kroner å få sagt alt dette!

Hardt ut mot Røkke og Gjelsten

Solbakken kritiserer også de norske lederne i klubben for å velge den mest lettvinte løsningen,

- Jeg er veldig skuffet over Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke. De ga Drillo full tillit for noen uker siden, men nå sparker de beina under ham. I steden for å sparke Drillo, burde de tatt tak i spillerne og hvisket dem noen ord om toppidrettskultur, sier Solbakken som mener Drillo holdt et for høyt nivå for spillerne i klubben.

- Dette er den største skandalen som har skjedd med Drillo. Hjernekirurger skal ikke jobbe på sløyden, freser Ståle Solbakken.

Advarte Drillo

Solbakken sier at han under et møte i fjor sommer advarte Drillo mot det han beskriver som en gammeldags kultur i Wimbledon.

- I Wimbledon har det aldri vært system på noen ting. Derfor burde klubben benytte seg av en ressurs som Drillo, være villig til å lære noe. I stedet vil klubben tilbake til det som en gang var Wimbledon, spirit og «The Crazy Gang».

- Du kan ikke drømme deg 10-15 år tilbake i tid. Det som fungerte den gang, fungerer ikke i dag. Da jeg spilte i klubben, var det hverken system eller taktikk på noe. Jeg visste ikke engang om jeg spilte flanke eller sentral midtbane da jeg gikk på banen, sier 32-åringen som ikke et øyeblikk er i tvil om at avskjedigelsen av Drillo var en hårreisende avgjørelse.

- Intet mindre enn en skandale! sier Ståle Solbakken.

RASENDE: Ståle Solbakken er rasende etter at Wimbledon sparket Egil Olsen. Bildet er fra Drillos tid som landslagstrener.