KJEMPET OM TITTELEN: Gabriella Taylor ville være med i tittelkampen i årets Junior Wimbledon. Isteden endte hun opp på intensivavdelingen på sykehuset, etter å angivelig ha blitt forgiftet. Foto: NTB scanpix
KJEMPET OM TITTELEN: Gabriella Taylor ville være med i tittelkampen i årets Junior Wimbledon. Isteden endte hun opp på intensivavdelingen på sykehuset, etter å angivelig ha blitt forgiftet. Foto: NTB scanpixVis mer

Wimbledon-spiller kjempet for livet etter å ha blitt forgiftet:
- Vi kunne nesten ikke tro det

Trodde først det var en matforgiftning.

(Dagbladet): I årets Junior Wimbledon-turnering, måtte det britiske tennistalentet Gabriella Taylor (18) trekke seg på grunn av et mystisk virus.

Først trodde Taylor og familien det hele dreide seg om en matforgiftning, etter å ha spist kylling med pasta kvelden før tenniskampen mot Rebeka Masarova.

Den påfølgende natta våknet hun klokka fem om morgenen og var dårlig. Egentlig skulle hun trene på morgenen, før kampen mot Masarova.

- Jeg klarte bare fem minutter. Heldigvis holdt kampen før min på veldig lenge, så jeg fikk litt mer tid til å hente meg inn, sa Taylor til den britiske avisa Express etter kampen.

Dødelig virus

Taylor slo ut Masarova av turneringa tross lite søvn og det at hun ikke var i form, og den påfølgende kampen var mot femteseedede Kayla Day fra USA.

Men før de to første settene mot Day var spilt ferdig, måtte Taylor kaste inn håndkleet, hun var ikke i form.

Taylors leger mistenkte da at det kunne dreie seg om et virus etter et turneringsopphold i utlandet, men det viste seg å være langt mer alvorlig enn det.

FIRE DAGER PÅ INTENSIVEN: I fire dager lå Gabriella Taylor på intensiven ved Southampton General Hospital og kjempet for livet. Foto: REX/Shutterstock
FIRE DAGER PÅ INTENSIVEN: I fire dager lå Gabriella Taylor på intensiven ved Southampton General Hospital og kjempet for livet. Foto: REX/Shutterstock Vis mer

For etter fire dagers intensiv behandling på sykehuset i Southampton, ble hun diagnostisert med «leptospirose». En sjelden sykdom som blant annet smitter gjennom rotteurin. I verste fall kan sykdommen resultere i organsvikt - med død som resultat av nettopp dette.

Leptospirose-diagnosen har fått Taylors foreldre til å mistenke forgiftning med overlegg på den unge jenta. Da enten fra hennes motstandere og deres trenere - eller bookmakere.

Kjempet om tittelen - så kjempet hun for livet

Den engelske avisa Telegraph, melder nå at Scotland Yard etterforsker mistankene til Taylors foreldre, Paul og Milena.

En av politiets teorier, er at Taylor kan ha vært et mål for en organisert, kriminell bettinggruppe, men politiet etterforsker også hvorvidt en motstander eller en motstanders trener kan ha forgiftet tenåringen.

- Før turneringa var hun i svært god form fysisk. Hun var sunn og spilte bra. Hun gledet seg til å kjempe om tittelen, og alt gikk bra. Så kom hun til kvartfinalen, men i det neste øyeblikket lå hun på intensiven og kjempet for livet. Da diagnosen kom, kunne vi nesten ikke tro det, sa Taylors foreldre, tirsdag kveld ifølge Telegraph.

Foreldrene har forklart at datteren skal ha oppholdt seg i trygge og sunne omgivelser, og at hun ikke burde ha vært utsatt for rotteurin der hvor hun har oppholdt seg.

- Bakterien er så sjelden i Storbritannia at vi føler dette ikke er et uhell. Bagene med drikkeflaskene hennes var ofte satt igjen i spillernes lounge, og noen kunne ha brukt muligheten til å forgifte drikken hennes.

- Usikkert hvor og når giften ble inntatt

Politiets etterforskere skal allerede ha vært hjemme i Taylor-familiens hjem i Southampton for å ta med tenåringens vannflasker for videre rettsmedisinske analyser.

TILBAKE PÅ TRENING: Gabriella Taylor var tilbake på trening 10. august. Foto: Photo by REX/Shutterstock
TILBAKE PÅ TRENING: Gabriella Taylor var tilbake på trening 10. august. Foto: Photo by REX/Shutterstock Vis mer

Dessverre har bakterien en inkubasjonstid på opp til to uker, og det er fryktet at eventuelle bevis ikke er mulig å oppdrive nå.

- Offeret ble dårlig 6. juli. Det er usikkert når eller hvor giften ble inntatt. Anklagene ble mottatt av politiet 5. august, og hendelsen skal ha skjedd i Wimbledon en gang etter 1. juli, sier en talsperson for Scotland Yard, og forteller at de så langt ikke har gjort noen arrestasjoner.

Gabriella Taylor er ranket som nummer 381 i verden. Hun kom seg til Junior Wimbledon etter å ha fått et «wild card».

I dag er 18-åringen på treningsleir i Marbeilla, hvor hun håper å komme tilbake i form.