Wimbledon-spiss utfordrer Flo

Skotske Rangers kjøpte i dag Wimbledon-spissen Marcus Gayle for 13 millioner kroner. Les siste nytt fra britisk fotball.

Gayle var en målfarlig herre i Premier League, men har fulgt Wimbledons popularitetskurve ned en divisjon.

Nå velger likevel manager Dick Advokaat å satse noen millioner på den jamaikanske landslagsspilleren. Dermed får Tore Andre Flo økt konkurranse i Rangers-angrepet.

Nordmannen ble kjøpt for 160 millioner kroner og har fått tøff medfart hos fans og i skotske aviser, på tross av åtte scoringer på 12 kamper i den blå trøya.

Gayle er den andre Wimbledon-spissen Rangers prøver å kjøpe denne sesongen. John Hartson strøk på legetesten før Flo ble kjøpt.

- For å være ærlig er jeg fortsatt i sjokk, men jeg er utrolig glad for å få sjansen til å representere en så stor klubb, sier Gayle til skotske The Sun.

Gayle besto legetesten i dag melder Rangers offisielle hjemmeside. Gayle ligadebuterer trolig for Rangers mot Dundee på Ibrox onsdag. Rangers har for tida 11 skadde spillere.

Ifølge manager Advokaat er 1,88 m høye Gayle i første omgang påtenkt en rolle sammen med Flo. Og det passer Gayle bra.

- Jeg har sett Rangers på TV og har fått med meg at Tore André har gjort det bra, sier Gayle.

Krass kritikk mot Hasselbaink

To ville tacklinger fra Jimmy Floyd Hasselbaink får West Ham-manager Harry Redknapp til å se rødt etter tapet mot Chelsea. 38-årige Stuart Pearce ble trolig langtidsskadd, mens unge Joe Cole kom seg unna. - Det var gult kort, minst. Hvis han hadde truffet ville han vært ute fram til jul, sier Redknapp. Omfanget av Pearces skade er usikkert, men han mister helt sikkert FA-cupkampen mot Tottenham søndag. - Det ser ut som en fæl skade, jeg vet ikke hva det er. Ankelen hans hovnet opp som en ballong og han skal til røngten, sier Redknapp.

Collymore ønskes lykke til

Stan Collymore reiste til England og la opp da han fikk beskjed om å slanke seg i spanske Oviedo. Klubbpresident Eugenio Prieto er ikke bitter på 30-åringen. - Vi kan bare ønske han får all hjelp i verden til å løse sine problemer. Vi håper å bli enige med ham om kontrakten, sier Prieto.

Harte svarer Ferguson

Leeds-back Ian Harte ble beskyldt av Alex Ferguson for å jukse seg til straffespark etter oppgjøret mot Manchester United sist helg. Nå svarer han: - Den mannen gjør tydeligvis aldri feil, likevel sa han først at Barthez skulle vært utvist. Nå har han ombestemt seg. Han virker forvirret, skriver Harte på sin Icons-hjemmeside.

Bedre sjanse for Kihlstedt?

Brann-keeper Magnus Kilhstedts sjanser i Leicester er trolig enda bedre etter at det i dag ble klart at førstevalg Tim Flowers må på operasjonsbordet. 33-åringen har allerede mistet 10 kamper på grunn av leggskaden. Svenske Kihlstedt er på prøve i klubben.

Derby låner ut

Spissen Lee Harris får prøve seg på lån ut sesongen i 1. divisjonsklubben Huddersfield. Unggutten ble kjøpt fra Sheefield United i 1999 for drøyt 50 millioner kroner, men har ikke spilt mye for Derby på grunn av skader.

  • Kilder: The Sun, Mirror, PA og Soccernet.
TIL SKOTTLAND: Marcus Gayle går fra Wimbledon til Rangers. Her er han i duell med Eirik Bakke.