Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wimbledon-suksess gir Murray 22 mill. kroner

Har gullkantet bonusavtale. Først må han slå Nadal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Andy Murray (24) er i disse dager den mest fulgte idrettsutøveren i Storbritannia. Hjemmehåpet har spilt seg fram til semifinale i Wimbledon, og står foran en vanskelig oppgave i dagens semifinale mot regjerende mester og verdensener Rafael Nadal.

Britene har ventet i 75 år på at en av deres egne skal vinne singelklassen for herrer, og nå er Murray to matcher unna.

- Jeg er fortsatt langt unna seier akkurat nå. Jeg er seks sett fra tittelen og jeg må kanskje spille Rafa etterfulgt av Novak, som har tapt én kamp i år og spiller utrolig. Så det er fortsatt en lang vei å gå, sier Murray til Sky Sports.

En seier betyr ikke bare mye for britiske tennisfans, men en gullkantet bonusavtale kan gi 24-åringen en helt vanvittig pengesum dersom han blir Wimbledon-mester.

Prispengene ved seier i turneringen er på 1,1 millioner pund (nesten ti millioner kroner). Disse vil ifølge engelske The Sun bli over doblet dersom Murray når helt til topps. Han har nemlig en bonusavtale med Adidas, Bank of Scotland og racket-produsenten Head, noe som vil gi ham rundt totalt 22 millioner norske kroner dersom han bryter britenes dårlige statistikk på hjemmebane.

Murray har tjent rundt 86 millioner kroner - i kun prispenger - siden har startet å spille profesjonelt i 2005. I ettermiddag klokka 16 møter han Rafael Nadal i årets semifinale.

Novak Djokovic møter Jo-Wilfried Tsonga i den andre semifinalen.

VERDENSENER: Rafael Nadal møter Murray i semifinalen. Foto:n AFP PHOTO / GLYN KIRK
VERDENSENER: Rafael Nadal møter Murray i semifinalen. Foto:n AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer