Windingstad med karrierebeste i verdenscupen

Rasmus Windingstad leverte karrierebeste i verdenscupen med sjuendeplass i kombinasjonen i bulgarske Bansko fredag. Franske Alexis Pinturault vant.

KARRIEREBESTE: Rasmus Windingstad imponerte i super-G i Bansko i dag. AP Photo / Gabriele Facciotti / NTB Scanpix
KARRIEREBESTE: Rasmus Windingstad imponerte i super-G i Bansko i dag. AP Photo / Gabriele Facciotti / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fransk-norske Alexis Pinturault måtte finne seg i favorittstempelet etter super-G-delen. VM-vinneren i superkombinasjon hadde 1,67 sekunder til gode på Hirscher, og bare 0,16 sekunder å ta igjen på ledende Mauro Caviezel før slalåmdelen.

Pinturault syntes å ha god kontroll ned til sin første verdenscupseier på åtte sesonger. Det var hans 22. verdenscupseier i karrieren.

Østerrikeren Marcel Hirscher var nummer 20 etter super-G-delen. Han kjørte ned i slalåmen og satte tidlig standarden. Han var ute etter sin 69. verdenscupseier i karrieren, men var til slutt 0,68 sekunder bak.

Sloveneren Stefan Hadalin, sølvvinneren fra VM, tok tredjeplassen slått med fattige 1/100 sekund av Hirscher.

Windingstad var 0,96 sekunder bak den ledende Caviezel. Han leverte en bra slalåm, men var til slutt 1,26 bak vinneren.

Fartskjøreren Aleksander Aamodt Kilde leverte et beskjedent super-G. Han leverte et godkjent slalåm og ble nummer 14.

Det var knyttet en viss spenning i Henrik Kristoffersens deltakelse i kombinasjonen. Det er ikke ofte Kristoffersen kjører super-G. Han tapte jevnt til de beste nedover i traseen og var til slutt 2,51 sekunder bak på en 25.-plass. Målet var å komme nærmest 30.-plassen slik at han kunne få en tidlig startposisjon foran slalåmrennet.

Han måtte kjøre som nummer to etter at de 30 beste hadde kjørt. Han hadde tiende beste slalåmtid og endte til slutt på 16.-plassen.

Fartskjøreren Adrian Smiseth Sejersted hadde noen heldig dag i super-G. I slalåmdelen kjørte han ut.

Kjetil Jansrud valgte å stå over slalåmrennet etter å ha vært nummer 34 i super-G-delen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer