Winsnes enig med Rosenborg

Fredrik Winsnes ble fredag enig med Rosenborg om en ny treårskontrakt fram til og med 2005-sesongen.

Winsnes var ikke spesielt fornøyd med det første lønnstilbudet han fikk, men etter en kort prat var formalitetene i orden.

- Det var overhodet ikke noe problem å komme til enighet med Fredrik. Det var gjort på fem minutter, sier RBKs sportsdirektør Rune Bratseth til adressa.no.

Bratseth ønsker ikke at det skal bli sittende fast et inntrykk av Winsnes som en grådig og storforlangende person.

- Fredrik er ikke slik, sier Bratseth.

- Han er en usedvanlig lojal og all right person også i en forhandlingssituasjon. Han var den nest siste jeg snakket med om kontraktsforlengelse, og er den første vi er blitt enige med. Det er betegnende for Fredrik, sier Bratseth.

- Jeg vil fortsette i klubben og kommer nok til å skrive under, sa Winsnes til Adresseavisen fredag. Og som sagt, så gjort.

For to uker siden fortalte RBK-direktør Rune Bratseth om den nye lønnspolitikken i klubben. Rosenborg vil i tillegg til større bruk av ettårskontrakter også avvikle «sign-on-fee»-systemet.

- Kontraktene må bli mer prestasjonsrettet. Det betyr at grunnlønnen settes ned og at spillerne får bonus ut fra hvor mye de er på banen og hva slags resultater de skaper. Men spiller de ofte og skaper resultater vil de ikke gå noe ned i lønn i forhold til tidligere, utdypet Bratseth.

NTB