Winsnes fryktet Strand-hyllest skulle ende i mageplask

Nå tar han YouTube med storm med egenkomponert sang. Se låta.

LEGGER OPP: Roar Strand har spilt sin siste kamp i eliteserien. På banketten etter avskjedskampen ble han hyllet av Fredrik Winsnes, som hadde komponert en egen sang til ham som selv framførte bak pianoet. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
LEGGER OPP: Roar Strand har spilt sin siste kamp i eliteserien. På banketten etter avskjedskampen ble han hyllet av Fredrik Winsnes, som hadde komponert en egen sang til ham som selv framførte bak pianoet. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Da Fredrik Winsnes skjønte at det ikke ville komme mange tusen til Roar Strands avskjedskamp på Lerkendal, bestemte han seg for å skrive en egen hyllestsang til 40-åringen.

Men på banketten etter kampen, der Strand scoret to mål mot et sammensatt norsk All Star-lag, fikk Winsnes småkalde føtter. For i salen satt plutselig kjente artistnavn som Åge Aleksandersen, DDE, Torstein Flakne og Dag Ingebrigtsen.

Konferansier Jahn Ivar «Mini» Jakobsen fikk imidlertid overtalt 34-åringen til å sette seg bak pianoet likevel. Det angrer han ikke på nå, for responsen har vært over all forventning:

Selv om sangen ikke har vært søkbar på YouTube er den blitt sett av over 16 000 på mindre enn én uke. Til sammenligning er Bjørn Eidsvågs siste singel - «Nede for telling» - sett av drøye 4000 på to uker.

Winsnes selv synes det er stas at såpass mange har sett videoen.

- 16 000 var jo mange. Det er veldig ålreit å høre, og hyggelig for Roar. Det gjør at det blir enda mer sus over avskjeden hans, sier han til Dagbladet.

Ble lovet null TV-kameraer
Winsnes brukte en knapp uke på å gjøre sangen ferdig, og så for seg at han skulle synge foran et lite publikum. Slik ble det altså ikke.

- Jeg hadde forregnet meg litt, for jeg trodde i utgangspunktet det skulle være en liten sammenkomst med spillere og motstanderlag fra kampen. Meningen var at det skulle være et underholdningsbidrag i en liten setting. Men det var jo rundt 300 mennesker på banketten, og det satt flinke musikere i salen som har solgt veldig mange plater. Da ble jeg veldig usikker på om jeg skulle gjennomføre i det hele tatt. Enten kom jeg meg innenfor den sjarmerende amatørkvota, eller så ble det mageplask. Men det gikk heldigvis greit, og det virket som om han sangen handlet om synes det var ålreit.

- Hva synes du om at alt ble filmet og lagt på YouTube?

- Jeg ville fått trøbbel om det hadde vært TV-kameraer der, det ville jeg synes var ekkelt. Men jeg ble forsikret om at det ikke kom til å skje. At det filmes med en mobil er ikke noe problem. Jeg har sett på klippet selv, og jeg hører at jeg ikke ville vunnet Idol, flirer Winsnes.

- Måtte jages av scenen
Men framføringen er slett ikke dårlig, og i etterkant har mange gitt Winsnes gode tilbakemeldinger. En kompis fra Strømsgodset-tida, Steffen Nystrøm, ringte og sa han hadde spilt sangen «noen hundre ganger».

- Samboeren hans begynte å bli skikkelig lei, understreker Winsnes.

- Har du en liten artist i magen?

- Jeg har ikke det, jeg er veldig klar over hvilket nivå jeg ligger på. Så jeg tror nok ikke det er noen framtid der, gitt. Da jeg spilte for Aalborg hadde vi et band i laget, hvor vi opptrådte på julebord og lagfester. Da måtte vi som regel jages av scenen, for vi kjente ikke begrensningen vår.

At Winsnes var såpass dyktig var også en gledelig overraskelse for hovedpersonen selv, Roar Strand.

- Sangen var fantastisk bra. Jeg visste at han var glad i å spille gitar og synge, men ikke at han spilte piano også. Fredrik viste at han er en dyktig person. Han er utdannet lege, han spiller fotball og lager sanger, sier Strand til Dagbladet.

- Terningkast?

- Med tanke på at han er fotballspiller og lege, må det bli en sekser.

Fem minusgrader
Winsnes er glad for at Strand setter pris på gesten.

MULTITALENT: Fredrik Winsnes er både lege, fotballspiller og nå også artist. 
Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
MULTITALENT: Fredrik Winsnes er både lege, fotballspiller og nå også artist. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet Vis mer

- Jeg snakket med Markus Henriksen (18) her om dagen, om framtida, og sa til ham at han måtte være i Rosenborg og ta igjen Roar. Men så begynte jeg å regne litt på det. «Da må du spille i Rosenborg til du er 40». Jeg skjønte vel da at ingen kommer til å kopiere karrieren til Roar. Den er nok utenfor rekkevidde for alle i verden. Han har 16 av 22 mulige seriegull, sier Winsnes.

Likevel var publikumsoppmøtet på Lerkendal skuffende i avskjedskampen, bare 4000 trosset den kalde novemberkvelden.

- Jeg skjønte at det ikke kom til å blki så mye folk, og tenkte «faen heller, da får vi spillerne trøkke til». Det var sånn jeg kom i gang med sangen.

- Var du overrasket over at det ikke kom flere?

- Jeg var i grunn litt skuffet over det, men så tenkte jeg på at det var fem minusgrader, og at Kjernen nesten var fulltallige. Så nei, jeg synes det var bra. Med tanke på hvor mye fotball det er, var oppmøtet godt. Hvis ikke Roar får flere tilskuere, så er det ingen her hjemme som får det, sier Winsnes.