Winsnes kan bli Norges Scholes

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LANDSLAGSSJEF Nils Johan Semb har en haug med dyktige spisser og nok av gode forsvarsspillere. Men han savner en sentral midtbanespiller som kan løfte lagdelen fra å være defensivt flittig og litt baktung til å bli mer ballsikker og kreativ.

Han savner en type som Manchester Uniteds Paul Scholes. Mot Østerrike får Fredrik Winsnes (26) sin sjuende landskamp. Og han kan fort bli mannen Semb mangler for å få den nødvendige balansen på dagens Norge.

SEMBS FØRSTEVALG i en midtbanefirer er i øyeblikket John Arne Riise, Øyvind Leonhardsen, Trond Andersen og Eirik Bakke. Samtlige er best defensivt. Kanskje en nødvendighet, ettersom Semb vil beholde mest mulig defensiv styrke etter at han valgte å redusere midtbaneleddet med én mann - fra fem til fire.

Men en slik overgang - som på papiret kan se ut som et offensivt tiltak - kan fort virke mot sin hensikt. Og det bærer Norge litt preg av.

DEN KREATIVITETEN som tidligere kom på tradisjonelt kollektivt vis gjennom en midtbanefemmer med to løpsvillige indreløpere, er nå i større grad overlatt til enkeltspillernes ferdigheter. Og de - ferdighetene - er ikke godt nok utviklet til at lagdelen framstår med nødvendig kreativitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer