Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Winsnes-magi ga sesongens første borteseier

Godset tok et langt steg mot fornyet kontrakt.

DRØMMETREFF: Fredrik Winsnes fikk drømmetreff fra distanse og sørget for at Strømsgodset tok sin første borteseier for sesongen - en seier som kan vise seg å bli svært så avgjørende for fornyet tippeligakontrakt.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
DRØMMETREFF: Fredrik Winsnes fikk drømmetreff fra distanse og sørget for at Strømsgodset tok sin første borteseier for sesongen - en seier som kan vise seg å bli svært så avgjørende for fornyet tippeligakontrakt. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Lyn - Strømsgodset 0-1.

Før kveldens Ullevaal-kamp uttalte Strømsgodset-trener Ronny Deila at klubben vil gjøre alt for å beholde midtbanestjerna Fredrik Winsnes.

Etter en drøy halvtimes spill kom en ny bekreftelse på hvorfor.

Fra nærmere 30 meters hold fyrte den 33-årige legen løs med kirurgisk presisjon, og skuddet føk opp i motsatt kryss, utagbart for Lyn-keeper Arnar Darri Petursson.

- Det var et godt og rent treff, og en deilig seier vi sikret oss, sier matchvinneren.

Målet var Winsnes` tredje i årets tippeliga, og en ny bekreftelse på at han fortsatt har mye å gi på fotballbanen. Etter at han fikk utsatt turnustjenesten som lege til 2011, har seriemester Rosenborg kommet på banen og uttrykt ønske om å få ham tilbake på en toårskontrakt.

Nå ligger det an til en skikkelig drakamp om den eminente midtbanespilleren, som foreløpig står med 74 kamper for Strømsgodset, har åtte sesonger i Rosenborg og 19 landskamper for Norge.

- Han er en viktig spiller for oss. Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å beholde ham, men vi kan ikke kjempe økonomisk mot for eksempel Rosenborg, sier Deila.

Store Godset-sjanser
Like før Winsnes` stjernetreff hadde Strømsgodsets toppscorer Marcus Pedersen en eventyrlig sjanse, men headingen etter innlegg fra Øyvind Storflor smalt i tverrliggeren.

Før disse to avslutningene hadde Vidar Riseth en kjempesjansetil å score, men headingen fra kloss hold etter 10 minutter ble slått til corner.

To minutter før pause var Strømsgodset nær ved å doble ledelsen, men en flott reaksjonsredning av Lyn-keeperen hindret skuddet fra Muhammed Keita å gå inn.

Centimetre fra utligning
Lyns eneste målsjanse i første omgang kom på et langskudd fra lagkaptein Magne Simonsen som Strømsgodset-keeper Lars Ivar Moldskred slo til corner.
 
Marcus Pedersen hadde en 100-prosentsjanse til å score for gjestene etter 71 minutter, men misset til sin store fortvilelse.
 
Lyn var centimetre fra å ta sin åttende uavgjort på 14 hjemmekamper åtte minutter før slutt, men skuddet fra Jo Inge Berget smalt i tverrliggeren.
  
Sjelden borteseier
For Strømsgodset var det på høy tid med en borteseier.

Forrige gang laget tok en trepoenger i serien, var for 419 dager da Vålerenga ble slått 2-1 på Ullevaal (25. august 2008). Før kveldens Lyn-kamp sto Drammens fotballstolthet med to uavgjort og 11 tap på utebane. 17 bortekamper var spilt siden laget vant på fremmed gress. Nå gjenstår Viking hjemme og Aalesund borte.

Lyn, for anledningen i nye helhvite CARE-drakter, har bare slått Start på hjemmebane denne sesongen (4-1 23. august).

Laget hadde ikke tapt for Strømsgodset siden mai 1997 (3-1), men i kveld var det Strømsgodset som viste størst seiersvilje.
 
Laget hadde også banens dominerende spiller: Veteranen Fredrik Winsnes, som nå har begynt å se oppover på tabellen i stedet for lagene under Godset.

- Vi ligger bedre an nå, og det er det viktige, ikke at seieren kom på bortebane. Jeg mener også at vi har godt heng på både Viking og Lillestrøm etter denne seieren, så vi har all grunn til å være optimister. Jeg synes det ser bra ut for oss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling