Winsnes-perle reddet RBK

Da Viking så ut til å stjele alle poengene, ladet Fredrik Winsnes godfoten.

(Dagbladet.no, Viking-Rosenborg 1-1): - Vi eide førsteomgangen og hadde de største sjansen, men Viking scoret det første målet.

Slik oppsummerer Rosenborg-trener Ola By Rise thrilleren i Stavanger til TV2, og mannen med flest toppseriekamper i Norge har rett: Rosenborg var det klart beste laget, men Viking var effektive. Veldig effektive.

Bom etter bom etter bom

Best kan det illustreres ved å nevne de største sjansebommene til Frode Johnsen i kveld. Skudd over fra sju meter, heading over fra fem meter, skudd i stanga fra 20 meter, skudd i krysset fra 22 meter, men Frode Olsen reddet - som han gjorde utallige ganger i kveld.

Og så kom Viking-sjansen. Målscorer Trygve Nygaard kan få lov til å fortelle selv:

- Jeg fikk ballen, skjøt og så gikk den innom en og i mål.

Denne «en» var Erik Hoftun, men det så selvsagt ikke Nygaard i den reinspikka gleden som oppstår når man scorer et ledermål mot Rosenborg.

Debutantaften

For dette var kvelden ungdommene skulle innta Rosenborg-laget. Ut med Ståle Stensaas, Christer Basma og Harald Martin Brattbakk. Inn med Robbie Russel, Mikael Dorsin og Christer George.

Men det var Frode Johnsen som var hele beholdningen. Robbie Russel ble gang på gang rundlurt på backen sin av en oppløftende Peter Kovacs, og ble til slutt byttet hoderystende ut med veteranen Basma etter gult kort og labert spill. Inn kom etterhvert Brattbakk - uten å overbevise, og uten å være i nærheten av å ta over scoringsrekorden i norsk fotball alene.

Vidunderlige Winsnes

Men så var det Winsnes, da. Spilleren som blir 29 år seinere i år og som brukte mange år på benken i Rosenborg og i svensk fotball, før han fikk den midtbaneplassen han fortjener i Norges beste lag.

En mulighet hadde han i kampen, og den brukte han. Frisparket kommer garantert til å bli vist i kavalkader etter sesongen og muligens er det årets vakreste frisparkscoring.

Brattbakk og Winsnes sto klare til å banke ballen forbi Viking-muren, men det var ikke toppscoreren som tok ansvaret for å redde ett RBK-poeng, det var Winsnes som skrudde ballen i nydelig bue over muren og helt ned i den innerste målkroken til Frode Olsen.

Klassisk og vakkert.

Mot slutten utviklet det hele seg til en av de mange flotte seinkampene med Rosenborg i år. Viking kjempet som desperate for å holde et stadig sterkere Rosenborg-press unna, før de på overtid kom nærmest vinnermålet med et frekt Kopteff-skudd som Espen Johnsen slo over.

For Viking halte ut tida på hjemmebane. Det var det aldri tvil om.

Skadekrise

- Vi har mye skader og må ta hensyn til hvor vi ligger på tabellen, sier målscorer Nygaard med et stort trepoengsmil - det sier det meste om Vikings situasjon i år.

For i dag forsvant den tredje Viking-kapteinen i år. Først ut: Brede Hangeland, så Bjarte Lunde Aarsheim mot Lillestrøm sist, før Erik Fuglestad forlot kampen i pausen med skade. I tillegg til at Erik Nevland og nyinnkjøpte Peter Kovacs ble sittende i hyggelig passiar på sidelinja i andre omgang med hver sin ispose.

Da er det lov å være glad for ett poeng mot Rosenborg.

Vi fulgte kampen direkte

PERLE: Fredrik Winsens tok ansvar og reddet ett poeng for Rosenborg. Harald Brattbakk kan bare stå å nyte sammen med oss andre.
DYR BENK: En av tidenes dyreste samling innbyttere varmet treverket i Stavanger.
FØRSTE POENG: Roy Hodgson, iført grilldress til venstre, tok sine første Viking-poeng.