FORTELLER OM SYKDOM: Bjørn Wirkola, norsk hopplegende, forteller at han har fått Parkinsons sykdom.Foto: Ole Morten Melgård
FORTELLER OM SYKDOM: Bjørn Wirkola, norsk hopplegende, forteller at han har fått Parkinsons sykdom.Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Wirkola har fått Parkinson

- Det er ingen hemmelighet.

Bjørn Wirkola (69), hopplegenden og VM-helten fra 1966, har fått Parkinsons sykdom. Han sier til Adresseavisen at han ikke føler seg syk.

For et par år siden kom de første antydningene om at noe ikke var som det skulle være for Bjørn Wirkola. Han gikk til lege og fikk etter hvert beskjed om at det var Parkinsons sykdom.

- Jeg har et snev av Parkinson. Det er litt skjelving, men det gjør meg ingen ting per i dag. Jeg har en mild grad, men jeg vet ikke hvordan det går framover, sier han til Adresseavisen.

Det var ingen trivelig beskjed å få, erkjenner hopplegenden.

- Likevel var det bedre å få en diagnose, enn å gå med usikkerheten. Nå ofrer jeg det ikke en tanke bortsett fra at jeg spiser noen tabletter, sier Wirkola.

Han har ingen ting imot å fortelle om sykdommen.

- Det er ingen hemmelighet. Folk har spurt meg om jeg er blitt syk, men jeg føler meg slett ikke syk, sier Wirkola.

Wirkola ble verdensmester i stor bakke og normalbakke i ski-VM i Oslo i 1966. Han er i tillegg den eneste som har greid å vinne hoppuka tre ganger på rad, i årene 1967 til 1969.

(NTB)