Wiseth: - Skjønner ingenting

- Jeg skjønner ingenting av utredningsgruppens begrunnelse for å la Holmenkollen bli nasjonalanlegg for ski nordiske grener. Nå skal denne saken løftes opp på et politisk nivå, sier en kamplysten Trondheim-ordfører Marvin Wiseth.

- Kan du skjønne dette, da? Ingen av medlemmene i utredningsgruppen kan ha vært i Trondheim under ski-VM tidligere i år. Det kan se ut som om de mener at Granåsen ikke er egnet for internasjonale skikonkurranser. Avgjørelsen var forsåvidt ikke overraskende, men den provoserer skikkelig, sier Wiseth.

- Her har vi arrangert det mest vellykkete verdensmesterskap på ski gjennom tidene, og teknisk delegerte fra utlandet ga oss toppkarakter når det gjaldt fasiliteter for presse og publikum, løype og arrangement. Jeg tror ikke utredningsgruppens avgjørelse er i samsvar med Det internasjonale skiforbundets mening, fortsetter Wiseth.

Skal vinne

Allerede i morgen kveld starter Marvin Wiseth kampen for å påvirke politikerne.

- Det kan du være sikker på. Nå skal alle jeg kjenner på banen, vi har ikke tenkt å gi opp. Vi skal gjennomføre tidenes kraftigste innspurt i denne saken, og stiller ikke bare for å stille denne gangen. Vi skal vinne, tordner Wiseth.

Ordføreren påpeker også at at når to av ti nasjonalanlegg i Norge ligger i og rundt hovedstaden, tåler alle at nasjonalanlegget for ski ligger utenfor.

(NTB)