Wolff Eikrem med ny perle: - Praktfullt

Moldes Magnus Wolff Eikrem med ny viktig scoring for serielederen.

1-0: Magnus Wolff Eikrem har nettopp gitt Molde 1-0-ledelse mot Ranheim. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
1-0: Magnus Wolff Eikrem har nettopp gitt Molde 1-0-ledelse mot Ranheim. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Molde - Ranheim 2-0 (1-0)

Ranheim slo Molde i begge oppgjørene forrige sesong, men serielederen var selvfølgelig stor favoritt før kveldens møte.

Molde er det beste hjemmelaget i ligaen og sto med fem strake seire i ligaen på Aker Stadion. Den rekka ble forlenget.

Magnus Wolff Eikrem har ved flere anledninger spilt hovedrollen i Moldes forestillinger, og det var ikke noe unntak i kveld. Midtbanespilleren prikket først inn 1-0, før han var involvert i Molde andre scoring signert Erling Knudtzon.

- Jeg syns Magnus er stor igjen i dag. Så skal vi ikke glemme at det er noen andre som legger ned en fantastisk jobb, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

Samtidig tapte Odd mot Sarpsborg 08, noe som gjør at Molde får en liten luke på toppen av tabellen med en kamp mer spilt.

- Det er godt å komme i gang igjen med seier. Så er det mye bra, men så lugger det litt i enkelte faser, men totalt sett er det veldig fortjent, sier Moe.

- Jeg er selvsagt skuffet over at vi taper kampen, men samtidig er det ikke noen grunn til å grave seg fullstendig ned, jeg syns vi henger bra med hele kampen, etter hvert skaper vi mye og får bygge videre på det. Det er ikke mange som tar poeng her på Molde stadion, sier Ranheim-trener Svein Maalen til Eurosport etter kampen.

Perlescoring

De første minuttene var preget av stillingskrig hvor ingen av lagene skapte noen farligheter. Så smalt det plutselig etter 17 minutter.

Magnus Wolff Eikrem har vært svært toneangivende for serielederen denne sesongen, og midtbanespilleren fikk avslutte fra 16-meterstreken etter en pasning fra Erling Knudtzon. Moldes nummer sju sendte ballen rett i vinkelen på første touch - en stor prestasjon.

- Det var en fin pasning fra Erling Knudtzon, sier Wolff Eikrem til Eurosport etter kampen.

Det var 28-åringens sjuende ligascoring denne sesongen.

- Praktfullt, var lagkamerat Ruben Gabrielsens korte kommentar til Eurosport om scoringen.

Baklengsmålet så ikke ut til å ødelegge selvtilliten til Ranheim, som i store deler av den første omgangen var på høyde med hjemmelaget i banespillet, selv om de ikke skapte stort. Skuddstatistikken til hvilen viste 1-1 i skudd på mål.

- Det har vært jevnere enn mange trodde i den første omgangen, sa Kjetil Rekdal i Eurosport-studio under hvilen.

Han syns ikke Molde hadde vært imponerende spillemessig.

- Vi skal ikke avskrive at Rosenborg kan ta igjen Molde. Jeg kan ikke si at sånn som Molde har spilt i den første omgangen i dag, at det er en soleklar gullkandidat, men det er en bra omgang av Molde og de leder 1-0, sier Rekdal i pausen.

HEDRET: Rett etter klokka 18 søndag ble statuen av Nils Arne Eggen avduket utenfor Lerkendal. Hovedpersonen selv spøkte med at han satt i rullestol. Video: Håkon Brandsnes / Dagbladet Vis mer

Doblet ledelsen

Noen minutter etter hvilen skjøt Øyvind Alseth i stolpen fra en veldig skrå vinkel, men det så ut til å være et innlegg som i stedet ble en frekk avslutning.

Wolff Eikrem kunne fort blitt tomålsscorer etter at han fant ledig rom i boksen, men avslutningen gikk nærmest rett på Even Barli.

Knudtzon var servitør på den første scoringen, og etter 66 minutter doblet han ledelsen selv. Molde rullet opp på høyre og ballen ble spilt på tvers der Knudtzson hadde funnet seg rom på bakre stolpe. Målet sto åpent og angriperen gjorde ingen feil.

Ranheim skapte flere gode muligheter mot slutten, men det ble til slutt en komfortabel seier for hjemmelaget, som fortsatt er ubeseiret på hjemmebane.

- Det var litt feriefotball over oss i dag. Vi er fornøyde med tre poeng, men vi har mye å jobbe med, sier Wolff Eikrem etter kampen.