Wolff Eikrem sikret ekstraomganger fire minutter på overtid

Molde slo cupmesterne Hødd i dramatisk kamp.

I SENTRUM AV BEGIVENHETENE: Moldes Magnus Wolff Eikrem (t.v.) jubler etter å ha satt inn 1-1 på overtid mot Hødd. Han fikk også mulighet til å avgjøre straffesparkkonkurransen, men bommet. Molde trakk likevel det lengste strået.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
I SENTRUM AV BEGIVENHETENE: Moldes Magnus Wolff Eikrem (t.v.) jubler etter å ha satt inn 1-1 på overtid mot Hødd. Han fikk også mulighet til å avgjøre straffesparkkonkurransen, men bommet. Molde trakk likevel det lengste strået. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Hødd-Molde 1-1 (0-0) 6-7 etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse

ULSTEINVIK (Dagbladet): Det var Molde som skapte mest på Høddvoll de første 25 minuttene i første omgang.

Ole Gunnar Solskjærs store problem var at Emmanuel Ekpo utnytter sjansene dårlig, til tross for at spilleren kom til flest sjanser på Høddvoll.

Regjerende cupmester Hødd utnyttet imidlertid sin beste sjanse godt.

For i det 38.minutt kunne Erik Sandal sette en suser rett forbi MFK-målvakt Ørjan Håskjold Nyland.

Blod på tann
Målet gjorde at Hødd fikk blod på tann, og minuttet etter var Hødds Espen Standal i ferd med å øke ledelsen, men ballen gikk like utenfor.

- Cupen er moldes halmstrå, fortalte Hødd-trener Lars Arne Nilsen til NRK før kampen.

Og i første omgang klamrer Solskjærs menn seg til nettopp dette halmstrået, men Hødd lot det blåse kraftig i sivet.

Så seieren glippe
Også i andre omgang fortsatte Molde med gjennombruddsfotball uten å lykkes. Emmanuel Ekpo kom til flere sjanser uten å få ballen bak keeper Andreas Lie.

Det gjorde at høddpublikummet begynte å se seieren i det fjerne, for selv om Molde presset høyt var Hødd dyktige.
Spesielt skapte høddspillerne Erik Sandal og Pål Andre Helland gode og farlige situasjoner.

Til tider i andre omgang hadde Hødd problemer med å få ballen over i egen halvdel tross hyppig ballbesittelse.
Molde slet andre veien, med å få ballen over målstreken.

- Landet på beinet mitt
I en kamp som bølget fram og tilbake la dommer Tommy Skjerven til fire minutter, og få sekunder over overtiden var det innbytter Magnus Wolff Eikrem som skapte ekstase på benken til Molde.

- Ballen landet rett og slett på beinet mitt etter mye klabb og babb. Da var det bare å suse den inn fra seks syv meter, sier Wolff Eikrem til Dagbladet.

Men høddpublikummet var langt fra fornøyd med at dommeren ikke blåste av for full tid. Flere, deriblant hødds keepertrener Ronny Ostnes fikk beskjed om å gå på tribunen før ekstraomgangene.

- Hva skjedde?

- Jeg ville fortelle fjerdedommeren at tiden var ute. Det likte ikke dommeren og ba meg gå på tribunen, forteller Ostnes som tok plass på pressetribunen.

Straffe
Etter to ekstraomganger hvor begge lagene var preget av å være slitne, men først fikk Moldes Even Hovland satt ballen i mål.
Men når Hødds Akeem Latifu gjorde det samme like før slutt ble oppgjøret sendt over til straffekonkurranse.

Åtte traffespark på rappen gikk rett i mål fra begge lag. Deretter fulgte fire redninger og en i tverliggeren, før Moldes Daniel Chima Chukwu kunne sende Molde videre i cupen, og et halmstrå over til en jublende Ole Gunnar Solskjær.