Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wolfsburg har fått psykologhjelp etter Malanda-dødsfallet

Skal hylles i Wolfsburgs første kamp siden dødsfallet.

DØD I BILULYKKE: Fredag spiller Wolfsburg sin første kamp siden Junior Malanda ble drept i en bilulykke. Midtbanespilleren skal minnes før møtet med serieleder Bayern München. Foto: REUTERS/Francois Lenoir
DØD I BILULYKKE: Fredag spiller Wolfsburg sin første kamp siden Junior Malanda ble drept i en bilulykke. Midtbanespilleren skal minnes før møtet med serieleder Bayern München. Foto: REUTERS/Francois Lenoir Vis mer

Fredag spiller Wolfsburg sin første kamp siden Junior Malanda ble drept i en bilulykke. Midtbanespilleren skal minnes før møtet med serieleder Bayern München.

20-åringen døde da bilen han satt i kjørte av veien 10. januar. Dødsfallet kastet en lang skygge over den tyske vinterpausen, og forrige uke ble Malanda begravet i hjemlandet Belgia. Mer enn 1000 var til stede under seremonien, og Wolfburgs spillere deltok naturligvis.

- Jeg skulle ønske vi hadde en ekstra uke, sier trener Dieter Hecking om forberedelsene til kampen mot Bayern.

Wolfsburg er nummer to i Bundesliga, elleve poeng bak suverene Bayern. Skal det være noe som helst spenning igjen i den tyske toppdivisjonen, er Wolfsburg nødt til å vinne.

Malanda skal hedres Før fredagens kamp, den første siden vinterpausen, skal Malanda minnes med ett minutts stillhet. Spillerne fra begge lag skal bære svarte sørgebånd, og på tribunen skal hjemmelagets supportere hedre spilleren med mosaikk.

- Vi skal prøve å konsentrere oss og håndtere det på en profesjonell måte, men det er vanskelig når man har tid til å tenke og følelsene tar overhånd, sa lagets kaptein Diego Benaglio da laget var på treningsleir i Sør-Afrika.

Laget valgte å gjennomføre treningsleieren til tross for det tragiske dødsfallet, noe Beneglia sa var en korrekt avgjørelse.

- Vi måtte komme oss tilbake til hverdagen, sa han.

Bruker psykolog Klubben har hentet inn psykologen Andreas Marlovits for å hjelpe spillerne i forberedelsene til møtet med Bayern.

- Vi er forberedt, derfor er jeg ikke redd, sier sportsdirektør Klaus Allofs.

Da Hannovers keeper Robert Enke begikk selvmord i 2009, tok laget ett poeng på de neste 12 seriekampene. Marlovits ble hentet inn for å hjelpe spillerne i februar, og det kan ha reddet klubben fra nedrykk.

- Vi har mange vanskelige dager foran oss. Ulykken kommer til å være ødeleggende, men på denne måten tror jeg vi kan gå videre raskere, sier han om Marlovits.

Også Bayern har vært dypt preget av ulykken, og direktør Karl-Heinz Rummenigge skrev et brev til Malandas foreldre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media