Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wollebæk til Old Trafford

Dag Wollebæk tok storeslem i Manager 2003. Han reiser til Champions League-finalen om to uker - og på ny fotballtur til høsten.

Wollebæks lag «Sliterne» har dominert Manager 2003 fra start til slutt. Resignerte motstandere har gratulert ham med seieren i ukesvis, men først sist helg var det endelig klart.

Wollebæk ble Årets manager ettersom han var den som hadde flest poeng på de 22 tellende rundene. Seieren var knusende overlegen også, 27 poeng foran Roger Karlsen med laget Dennis. Den mystiske mannen med navnet Mr. Age fulgte rett bak med laget Cruel Intentions.

Dermed vinner Dag Wollebæk en reise for to til Champions League-finalen på Old Trafford 28. mai.

- Jeg gleder meg virkelig. Det skal bli helt storartet, jubler vinneren.

Han reiser sammen med en kamerat som har fungert som moralsk støtte gjennom hele sesongen. Men kompisen slipper ikke helt gratis unna:

- Han skal få spandere ølen underveis, sier Wollebæk.

- Håpet på Real

Suksessmanageren fulgte semifinalen mellom Juventus og Real Madrid på TV i går kveld. Og var ikke i tvil om hvem han helst ville se live på Old Trafford.

- Jeg håpet på Real. To italienske lag er ikke akkurat drømmefinalen. Jeg ser for meg at det kan bli 0-0 og straffekamp, men det blir sikkert en kjempeopplevelse å være der uansett, tror Dag Wollebæk.

Om han var overlegen i Årets manager-konkurransen, ble seieren på totallista enda klarere. Med 3369 poeng var Sliterne 86 poeng foran Eddie Kroknes? lag Aero United på 3283 poeng. I tillegg tok Wollebæk selv tredjeplassen med Gasskameratene på 3282 poeng .

Premien for seieren på totallista blir en fotballreise for to til England til høsten. Da er det kona som blir reisefølge, og det ligger an til å bli London-tur mens besteforeldrene passer lille Mina som ble født i november, samme måned som Dag Wollebæk ble månedens manager.

Avslører taktikken

Nå som sesongen er over, avslører Dag Wollebæk at hemmelighetskremmeriet rundt taktikken hans var mer et taktisk utspill for å forvirre motstanderne enn at det fantes en spesiell taktikk.

- Jeg gjorde nok ikke så mye annerledes enn de andre gjør. Men jeg har nok endret taktikk i løpet av sesongen også, forteller han.

- I starten satset jeg på lag som jeg vet får mange poeng av poengsetterne. Det var gjerne Middlesbrough og Chelsea, og til og med West Bromwich en gang. Etterhvert som jeg hadde en klar ledelse ble det mer sikre valg. I utgangspunktet hadde jeg 8-9 spillere fra samme lag, men etterhvert delte jeg gjerne 50-50 fra to lag for å minke risikoen, forteller han.

Han gikk også vekk fra å sette opp laget i siste liten for å få med seg lagoppstillingene først.

- Jeg tok ikke sjansen på det. Det er ikke verdt det om man ikke rekker å få laget gyldig til runden starter. Jeg registrerte at noen andre gikk i den fella, sier Dag Wollebæk.

Selv gikk han utenom alle feller, og marsjerte inn til en imponerende dobbeltseier i Manager 2003.

Vi ønsker ham god tur - to ganger!

DOBBELTSEIER:</B> Dag Wollebæk tar med seg en kompis til Champions League-finalen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media