LYKKELIGE TIDER: Ståle Solbakken ble vist fram av nettopp Steve Morgan (t.h.) i sommer. 
Foto: Nina Eirin Rangøy / NTB scanpix
LYKKELIGE TIDER: Ståle Solbakken ble vist fram av nettopp Steve Morgan (t.h.) i sommer. Foto: Nina Eirin Rangøy / NTB scanpixVis mer

Wolves-eier skuffet over Ståles kriseprat

Milliardær innser hva som gikk galt.

• Solbakken i går: - Jeg har et godt forhold til 99 prosent av spillerne

(Dagbladet): Lørdag kveld var det slutt for Ståle Solbakken i Wolverhampton, etter cupexit mot Luton og tre seirer på 16 kamper.

I dag går Wolves-eier, forretningsmann og milliardær Steve Morgan ut og forteller hvorfor det ikke var noen vei utenom å sparke nordmannen.

Ingen er døde 60-årige Morgan er god for mellom tre og fire milliarder norske kroner, og forventet umiddelbar suksess også ute på Molineux-gressteppet.

- Vi kan ikke ha det slik at en stor klubb som Wolves spiller slik vi spilte. Men ingen er døde, vi kan fortsatt ha en god andre del av sesongen, sier Morgan til lokalavisa Birmingham Mail.

Han avviser blankt at gulltrøyene er i krise - slik Solbakken hevdet før han måtte slutte.

- Jeg hørte de ordene, og jeg ble skuffet over dem. Det er ikke ord som bør brukes i media, men ting var helt klart uakseptable, sier Morgan.

Gamblet ikke Han tror det er opp til klubbens nye manager, Dean Saunders, å endre tankegangen hos spillerne.

- Vi må komme inn i spillernes hoder. De må gå ut for å vinne kamper, og ikke tenke på hvor mange mål de skal tape med.

Til nyhetsbyrået PA sier den tidligere Liverpool-aksjonæren at Saunders skal heve nivået på laget Solbakken ledet.

- Jeg tror ikke det var gambling å ansette Ståle. Det var utenom det vanlige. Jeg tror Dean er en annen type, sier Morgan.

Ikke rakettforskning - Feilen sett i ettertid var kulturforskjellen. Dean har spilt i britisk og europeisk fotball. Han kjenner spillerne allerede. Han er en kar som jobber hardt. Hvis du hører på Dean snakke, så er ikke fotballfilosofien hans rakettforskning. Han ber spillerne om å jobbe hardt.

Wolves-eieren mener stallen Solbakken etterlot seg må slankes med åtte-ni mann. Saunders øker antallet som skal ut til 15.

- Det er ikke noe personlig mot spillerne, men vi har for mange. Noen må gå. Hvis du har 40 i leiren, så er det 19 som er misfornøyde, sier Saunders og tallfester antallet spiller han ønsker seg.

- Jeg vil slanke det ned til 25. Laget jeg velger mot Blackburn får sjansen først. De spillerne blir med meg videre, eller så må de dra. Det er ingen annen måte.

Hørte hva fansen sang Da Dagbladet snakket med Solbakken i går understreket nordmannen at det trengs utskiftninger i spillergruppa i Wolves.

-  Han (Saunders) blir den fjerde manageren som jobber med omtrent de samme spillerne. Jeg har ikke tro på at Wolves kommer seg videre dit de vil uten å skifte en del av spillergruppa. Det er jeg nesten 100 prosent sikker på.

Solbakken dro fra treningsfeltet for siste gang i går, og det synes klubblegenden Steve Bull var helt greit.

- Styreformannen mistet tålmodigheten til slutt, og du kan ikke klandre ham. Han hørte hva fansen sang, og bestemte at nok var nok, sier den tidligere England-spissen.

ERFARING FRA BRITISK OG EUROPEISK FOTBALL: Dean Saunders, her for Bradford, spilte både for Benfica og Galatasaray, samt britiske toppsklubber som Liverpool og Aston Villa. Foto: REUTERS
ERFARING FRA BRITISK OG EUROPEISK FOTBALL: Dean Saunders, her for Bradford, spilte både for Benfica og Galatasaray, samt britiske toppsklubber som Liverpool og Aston Villa. Foto: REUTERS Vis mer