TO SINE FØRSTE BORTEPOENG: Danny Graham gjorde 0-1 for Swansea og la opp til 0-2. Det var nok til at gjestene tok sine første bortepoeng, men det ble nok overskygget av skuffelsen over at det ikke ble full pott.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK
TO SINE FØRSTE BORTEPOENG: Danny Graham gjorde 0-1 for Swansea og la opp til 0-2. Det var nok til at gjestene tok sine første bortepoeng, men det ble nok overskygget av skuffelsen over at det ikke ble full pott.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

Wolves glefset tilbake etter sterk sluttspurt

Berget poeng mot Swansea etter fem strake tap.

(Dagbladet): Wolves - Swansea 2-2.

Etter en lovende sesonginnledning fulgte fem strake tap og dermed et stadig mer tyngende press hvilende på Mick McCarthys skuldre.

Derfor skulle man tro at en hjemmekamp mot nyopprykkede og bortesvake Swansea kom beleilig for vertene. Som det eneste av 92 lag i det profesjonelle ligasystemet, sto waliserne uten ett eneste bortepoeng så langt denne sesongen.

Etter 90 minutter pluss tillegg på Molineux kunne de innkassere sitt første på fremmed gress, men det skulle endt med tre og ikke ett om Premier League-debutantene hadde maktet å stå distansen mot det som lenge så ut til å være får i ulveklær.

Wolves var tannløse offensivt og skrekkelige defensivt før hvilen, og anført av en pigg og bakromssulten Danny Graham sto det 0-2 halvveis.

23 minutter var spilt da Mark Gower løftet ballen bak Wolves-forsvaret. Roger Johnson mislyktes i et luftig klareringsforsøk og Graham fikk med seg ballen. Han var heldig med førsteberøringen, Wayne Hennessey var passiv, og Swansea-spissen pirket ballen enkelt forbi Wolves-målvakten.

Brendan Rodgers menn har i motsetning til de fleste andre nyopprykkede lag markert seg som svært så pasningsglade. Før ettermiddagens kamp hadde de et høyere gjennomsnittlig antall pasninger per kamp enn eksempelvis et lag som Manchester United. 35 minutter ut i dagens oppgjør beviste de at de også kan spille ball innad i laget med både tempo, presisjon og gjennombruddskraft.

Joe Allens vakre 0-2 mål kom nemlig etter 18 velkalkulerte trekk og kulminerte i Grahams presise legg til Allen, som styrte ballen kontrollert forbi Hennessey fra kort hold.

Et allerede utålmodig hjemmepublikum lot mishagsytringene hagle mot eget mannskap da de gikk i garderoben ved pause. Stemningen ble enda hissigere da McCarthy erstattet Adam Hammill og Matt Jarvis med Adlène Guédioura og Nenad Milijas halvveis ut i annen omgang.

Seinere kom også Sam Vokes inn for Sylvan Ebanks-Blake som var blek i comebacket etter skade.

I sum viste det seg som kloke disposisjoner. Vokes markerte seg direkte da han vendte opp og avsluttet i Swansea-feltet. Michel Vorm måtte gi en retur, som Kevin Doyle fanget opp, og han hadde små problemer med å tenne et Wolves-håp fra kloss hold.

Bare to minutter etterpå var lagene like langt etter hjemmelagets giftige kombinasjoner rundt bortelagets 16-meter. Jamie O'Hara rullet ut til Doyle, stormet inn i feltet, frigjorde seg og fikk ballen tilbake. Avslutningen med innsida var det klasse over, og Vorm kunne lite gjøre.

Dermed stoppet han ulvenes tapsrekke i denne omgang, selv om de meget mulig begynner på en ny neste helg når de skal til Etihad Stadium for å møte Manchester City.