Wolves slo Manchester United

Wolverhampton med Steffen Iversen på laget tok skalpen til serieleder Manchester United i engelsk eliteserie.

Den skotske angriperen Kenny Miller satte inn 1-0, som også ble resultatet, midtveis i 2. omgang etter en blunder av United-forsvarer Wes Brown.

- Vi gjorde en stor jobb i dag. Det var hardt arbeid av hele laget, og vi fortjente å vinne, sa Miller etter sitt første mål i engelsk eliteserie.

1. omgang på Molineux var en bedrøvelig affære. Først mot slutten av omgangen fikk gjestene fra Manchester noen fete sjanser, ved Cristiano Ronaldo og deretter Ruud van Nistelrooy.

Men «Ulvene» holdt ut og startet 2. omgang med friskt mot. Tidligere United-spiller Paul Ince hadde et forsøk i stolpen, før altså Kenny Miller satte inn vinnermålet i det 67. minutt etter at Brown, som var kommet inn for en skadd Rio Ferdinand, snublet.

- Vi har spilt bra fotball også tidligere, men vi har ikke maktet å avgjøre uavgjortkampene til vår fordel. Det klarte vi i dag, sa en lettet Wolverhampton-manager Dave Jones.

80 minutter for «Ivers»

United prøvde alt for å få utligning og unngå et særdeles flaut tap. Kvarteret før slutt var David Bellion farlig, men keeper Michael Oakes var på plass. Hjemmelagets spillere var tydelig slitne, men kjempet heroisk.

- Jeg synes vi kontrollerte kampen i første omgang og spilte tidvis flott fotball. På den annen side spolerte vi mange sjanser, sa United-manager Alex Ferguson.

Steffen Iversen fikk tillit fra start av manager Jones. Det ble en vanskelig kamp for Iversen med mye kriging og jobbing bakover på banen. Han fikk velfortjent applaus da han forlot banen etter 80 minutter.

At Wolves skulle slå United er en kjempesensasjon. Før kampen lå vertene på bunn, gjestene på topp av tabellen. United hadde 50 poeng, Wolves bare 15. United hadde vunnet 16 kamper, Wolves bare tre. United sto med 26 plussmål, Wolves med minus 25. Tallenes tale var klar.

Dagen ble enda dårligere for United da Rio Ferdinand forlot banen med skade etter 50 minutter. Det kan ha vært Manchester United-stopperens siste kamp på åtte måneder, dersom han må sone hele sin dopingstraff.

Arsenal og Chelsea søndag

Mens United-manager Alex Ferguson deppet over tap og savnet av Ferdinand, kunne Wolverhampton-fansen juble etter en av lagets største triumfer de siste tiårene.

- Etter scoringen til Wolverhampton ble det vanskelig å ta igjen det tapte, sa Ferguson, og understreket at dette ikke er starten på noen nedtur for United.

- Vi har alltid fått en positiv effekt av slike tap tidligere, sa han. Men han har nå sett laget sitt gå målløst av banen to ganger på rad.

Manchester Uniteds tittelrivaler Arsenal og Chelsea skal i aksjon søndag. Arsenal med 49 poeng møter Ronny Johnsens Aston Villa på bortebane og vil med seier gå to poeng forbi United med like mange spilte kamper.

Chelsea tar imot Birmingham på Stamford Bridge.

(NTB)

KJEMPER: Steffen Iversen kjemper innbitt mot Mikael Silvestre. Steffen trakk det lensgte strået til slutt.