Woodgate kommer ikke til VM

Leeds-spilleren Jonathan Woodgate ble utelatt fra Sven-Göran Erikssons 27-mannstropp mot Italia, og han får ikke plass i VM-troppen.

Woodgate håpet å komme med igjen etter å ha gjennomført de 100 timene med samfunnstjeneste han ble pålagt etter å ha blitt kjent skyldig i en rettssak etter at en asiatisk student ble overfalt i fjor.

Avgjørelsen om å utelate 22-åringen fra troppen ble tatt i fellesskap av landslagssjef Eriksson, hans assistent Tord Grip og leder Adam Crozier i Englands fotballforbund (FA).

- Vi har fått beskjed fra FA om at Woodgate ikke vil bli vurdert for landslagsspill før neste sesong, meldte Leeds i en pressemelding lørdag.

- Jeg må ta moralske hensyn, ikke bare sportslige. Engelsk fotballs rykte må forsvares, både på og utenfor banen. Om jeg tar med spillere som mistenkes for ikke å kunne oppføre seg, kan jeg skade den sterke lagånden som preger troppen nå, sa Eriksson.

Får sjansen

Svensken gir flere unge spillere en sjanse til å vise seg fram. Darius Vassell, Wayne Bridge og Ledley King er alle i troppen, mens Owen Hargreaves og Kieron Dyer er tilbake.

Blant spillere som mangler er David Seaman, Steve McManaman og Kevin Phillips, men Eriksson understreker at Seaman er utelatt bare fordi han har lyst til å se andre keepere.

- Jeg har snakket med David og forklart hvorfor han ikke er med nå, sier Eriksson, som har tatt ut Nigel Martyn, David James og Richard Wright.

- Døren er fortsatt åpen for McManaman og andre spillere som ikke er med i troppen, fortsatte svensken, som sa at lite spilletid i Real Madrid er grunnen til at McManaman ikke er i troppen.

Troppen:

Målvakter: Richard Wright (Arsenal), Nigel Martyn (Leeds), David James (West Ham).

Backer: Sol Campbell (Arsenal), Ashley Cole (Arsenal), Frank Lampard (Chelsea), Rio Ferdinand (Leeds), Danny Mills (Leeds), Gary Neville (Manchester U.), Uho Ehiogu (Middlesbrough), Gareth Southgate (Middlesbrough), Phil Neville (Manchester U.), Wayne Bridge (Southampton), Ledley King (Tottenham).

Midtbanespillere: Owen Hargreaves (Bayern München), Stephen Gerrard (Liverpool), David Beckham (Manchester U.), Paul Scholes (Manchester U.), Kieron Dyer (Newcastle), Nicky Butt (Manchester U.), Trevor Sinclair (West Ham), Joe Cole (West Ham).

Spisser: Robbie Fowler (Leeds), Emile Heskey (Liverpool), Michael Owen (Liverpool), Teddy Sheringham (Tottenham), Darius Vassell (Aston Villa).

(NTB-AFP)

<B>IKKE TIL VM: Leeds-spilleren Jonathan Woodgate kommer seg ikke til VM.