Woodgates første kamp på 561 dager

Scoret selvmål og ble utvist.

(Dagbladet.no): Bare med Real Madrid-tap kunne det gått verre for Jonathan Woodgate i går kveld. Athletic Bilbao ble beseiret 3-1, men likevel var det en betuttet brite som snakket om debuten i den hvite trøya.

25-åringen har ventet over ett år siden overgangen fra Newcastle, og startet Real-karrieren med et selvmål etter 25 minutter.

- Det var ikke til å tro. Jeg prøvde å blokkere ballen, men den strøk via hodet mitt. Selvsagt ønsket jeg ikke et selvmål, sier Woodgate til BBC.

Ett minutt før pause fikk han gult kort. Det andre - og utvisningen - pådro han seg 25 minutter før slutt.

Ble jublet av banen

- Det var ikke til å tro. Jeg synes ikke det andre gule kortet var fortjent. Men du vet, det er dommeren som avgjør. Jeg vil takke publikummet, de var strålende da jeg gikk av banen. Det klappet og jublet, sier Woodgate.

Kanskje fordi de aldri har sett stopperen før. Woodgates siste opptreden i A-kamp skjedde mot Chelsea i april 2004.

Det er for 561 dager siden.

OOPS: Jonathan Woodgate puttet ballen i eget mål først. Foto: Scanpix/Ap
OOPS: Jonathan Woodgate puttet ballen i eget mål først. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Reddet av Raul og Robinho

Rauls to mål og Robinhos scoring sørget for tre Real-poeng i går. Og sikret superlaget fra Madrid seier etter tre strake tap.

Slikt sett blir Woodgates utvisning en parantes for Real-fansen.

Dessuten har England-stopperen vært i hardere vær før. Da han spilte for Leeds i 2001 ble han dømt til 100 timers samfunnstjeneste for overfall på en asiat på nattklubb.

I går kveld var Woodgate bare glad for at skademarerittet tilsynelatende er over.

- Fysisk følte jeg meg bra. Beinet mitt var ikke noe problem, og jeg føler meg sterk. Jeg skal komme sterkere tilbake, sier Woodgate.

SORRY, GUTT: David Beckham måtte trøste sin landsmann i debuten.