Woods dyttes ned av golftronen

Vijay Singh ny verdensener.

Etter 264 strake uker som golfens verdensener ble Tiger Woods detronisert i natt norsk tid. Vijay Singh fra Fiji vant helgens PGA-turnering og topper rankingen.

Singh måtte vinne turneringen i Norton for å skyve Woods ned fra toppen, og klarte det etter en susende avslutning.

- Det har ikke helt sunket inn ennå, men det føles fantastisk. Jeg kan ikke vente med å feire, sa 41-årige Singh.

De to golfstjernene lå likt ved 14. hull, men Singh hadde birdier på tre av de siste fire hullene. Jubel og applaus møtte stoiske Singh da han gikk ut på den 18. greenen. Et par minutter senere fullførte han turneringen med en birdie og en 69-runde.

Det ga ham seieren med 268 slag, tre foran Woods og australske Adam Scott, som vant turneringen i fjor.

- Endelig har jeg oppnådd det jeg satte som mål før sesongen. Det var en god seier også. Selv om det var tøft på slutten, klarte jeg å fokusere og spille bra, sa den nye verdenseneren.

Tiger Woods har eid verdensrankingen, basert på et system med resultater over de to siste årene, i rekordlange 264 strake uker. Sammenlagt siden hans karriere tok av i juni 1997 har han vært øverst på listen i 334 uker.

- Det er ikke så verst, det? sa Woods, som ikke var så fryktelig skuffet over å miste teten i rankingen. - Nei, men det plager meg å ikke vinne, innrømmet han, og la til at han jobber med flere ting som han tror skal gi suksess snart.

Amerikaneren, med åtte major-titler bak seg, har ikke vunnet en storturnering siden US Open i 2002. Hans siste vanlige turneringsseier kom for 14 måneder siden. Bare VM i matchplay har han å juble over i år.

Singh på sin side har kapret seks titler og håvet inn nesten 8 millioner dollar bare i år. Nå koser han seg på golftronen også. (NTB-AFP)

NY KONGE:</B> Vijay Singh knocker ut Tiger Woods som ny sjef på verdenstouren i golf.