TILBAKE: Tiger Woods gjør et etterlengtet comeback denne høsten.  Etter åpningen i California, skal han spille Turkish Airlines Open. Woods skal få en million dollar bare for å stille opp i den tyrkiske turneringen.  Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Tiger Woods gjør et etterlengtet comeback denne høsten.  Etter åpningen i California, skal han spille Turkish Airlines Open. Woods skal få en million dollar bare for å stille opp i den tyrkiske turneringen.  Foto: NTB ScanpixVis mer

Tiger Woods' comeback

Woods får ny slakt etter skandalen: - Det er det verste sviket noensinne

Neste uke gjør Tiger Woods (40) comeback etter 14 måneder på sidelinja. Samtidig får han kritikk av den svenske golferen Jesper Parnevik. 

(Dagbladet): Tiger Woods er først og fremst kjent som tidenes beste golfspiller og mannen som tok sporten til et helt nytt nivå nærmest alene.

Men en kald vinterdag i desember 2009, fikk han en solid ripe i omdømmelakken og et ubestemt antall riper i bilen han kjørte inn i et tre.

Det viste seg å være en sexskandale som førte til at ekteskapet med svenske Elin Nordegren havarerte, at Woods la seg inn på en sexavvenningsklinikk, at flere damer sto fram og fortalte om forholdet til Woods og at golfkarrieren gikk inn i en bølgedal.

VRAKET: Slik så Tiger Woods' bil ut etter han kjørte inn i et tre. Foto: NTB Scanpix
VRAKET: Slik så Tiger Woods' bil ut etter han kjørte inn i et tre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Verste sviket

Woods kom seinere tilbake til verdenstoppen i golf, men de siste åra har vært trøblete for den levende golflegenden.

Han har ikke spilt en turnering på 14 måneder, og har rast på rankingen.

Men neste helg gjør han comeback i Safeway Open i California. Golferen vi kjenner best i den røde t-skjorta og de svarte buksene, skal gjøre et nytt forsøk på å klatre på verdensrankingen.

Samtidig har den svenske golferen Jesper Parnevik, som nå spiller på senioirtouren i USA, gravd fram igjen utroskapsskandalen. Parnevik var mannen som introduserte Woods for svenske Elin Nordregren i sin tid.

GIKK FRA WOODS: Elin Nordegren fikk nok etter skandalen.  Foto: NTB Scanpix
GIKK FRA WOODS: Elin Nordegren fikk nok etter skandalen.  Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med Golf Digest, sier han:

- Da utroskapsskandalen kom ut i offentligheten, kjentes det ut som det verste sviket noensinne, sier han.

Parnevik fortsetter:

- Men med tida har jeg tilgitt Tiger. Han og Elin er venner igjen nå. Det er koselig. Han er også en god pappa. Feilen han gjorde såret alle, inkludert han selv.

- En attraksjon

Parnevik skryter også av golfformen til Woods i intervjuet med Golf Digest. Han tror det kan bli en suksess:

- Det er aldri lett å vite, men noe sier meg at det kommer til å bli et spektakulært comeback. Han slår fortsatt langt og treffer på puttene. På rangen slår han baller som den Tiger vi kjente for 15 år siden.

Parnevik får støtte av den tidligere norske golfspilleren Per Haugsrud. Han gleder seg til comebacket:

- Vi savner ham. Golf uten Tiger Woods blir som å se femmila uten Petter Northug. Det blir ikke det samme, sier Eurosport-eksperten til Dagbladet.

- Hva kan vi forvente av Woods?

- Nå får vi være litt fornuftige. Han har vært borte lenge og har knapt spilt turneringer de to siste åra. Han må få tid, men har jo vist før at han kan dette. Jeg håper han ikke stresser. Vi får gi han noen måneder i høst så han får spilt seg varm i trøya til nyåret, sier Haugsrud.

- Psykisk knekk

På en måte har Woods «alt» å tape på et comeback. Samtidig har han prestert så elleville resultater at et mislykket comeback ikke vil påvirke omdømmet han tar med seg inn i historieboka.

EKSPERT: Per Haugsrud. Foto: TVNorge
EKSPERT: Per Haugsrud. Foto: TVNorge Vis mer

- Det har ikke noe å si. Alle vet at han har vært skadet og hva han har prestert tidligere. Det kommer til å være litt fokus på det der og da bare.

- Hvordan tror du det blir psykisk for Woods å komme tilbake?

- De aller, aller beste er litt gale mellom ørene. Han har store forhåpninger selv. Jeg tipper han har så mye folk rundt seg som setter seg ned og sier han må ta ett skritt av gangen. Ellers kan han få en psykisk knekk. Hadde han blitt 25 i debuten hadde det vært et kjemperesultat for Woods, men han er jo ikke typa som samler på 25.plasser. Han samler på seirer, sier Haugsrud.

  • Tiger Woods comeback sender på Eurosport mellom 10-16 oktober.