:MED PÅ RYDER CUP-LAGET: Tiger Woods har fått «wild card», og er dermed med på USAs  Ryder Cup-lag selv om han i utgangspunktet ikke var kvalifisert.Foto: SCANPIX/AP Photo/Michael Dwyer
:MED PÅ RYDER CUP-LAGET: Tiger Woods har fått «wild card», og er dermed med på USAs Ryder Cup-lag selv om han i utgangspunktet ikke var kvalifisert.Foto: SCANPIX/AP Photo/Michael DwyerVis mer

Woods med i Ryder Cup-laget

Fikk «wild card».

|||Tiger Woods våknet opp som fortsatt verdensener tirsdag, og fikk bekreftet at han er med i Ryder Cup-laget også i år.

Det har sjelden vært spekulasjoner om hvorvidt verdenseneren skulle være i laget eller ikke, men i år har det stormet rundt Woods. Samtidig har ikke spillet på banen vært helt som det pleier.

Men da USA-kaptein Corey Pavin tok ut laget som møter Colin Montgomeries europeiske lag i oktober, var Woods inne i varmen.

— Det er flott å være en del av dette laget. Det er en ære å bli valgt, sa Woods over telefon etter at Pavin hadde annonsert valget.

— For et par måneder siden prøvde jeg å komme med på laget på poeng, men det klarte jeg ikke. I de to siste turneringene har jeg spilt bedre, og nå er vi her, sa Woods.

Overraskelse
Med seg som «wild cards» på det amerikanske laget har han Zach Johnson, Stewart Cink og Rickie Fowler. Woods har vært på laget fem ganger tidligere, men har alltid vært automatisk kvalifisert. Det var han ikke i år.

Likevel var det ingen stor overraskelse at Pavin valgte ham. Mer overraskende er valget av Fowler. 21-åringen har tre annenplasser på sine elleve måneder som proff, men leverte svært gode prestasjoner som amatør i Walker Cup.

— Han fortjener det. Det er mange som fortjener plassen, men det handlet om hva jeg følte. Jeg har en magefølelse. Det er derfor jeg valgte ham, sa kaptein Pavin.

Lagene:
Europas lag: Luke Donald (Storbritannia), Ross Fisher (Storbritannia), Peter Hanson (Sverige), Padraig Harrington (Irland), Miguel Angel Jimenez (Spania), Martin Kaymer (Tyskland), Graeme McDowell (Storbritannia), Rory McIlroy (Storbritannia), Edoardo Molinari (Italia), Francesco Molinari (Italia), Ian Poulter (Storbritannia), Lee Westwood (Storbritannia).

USA: Stewart Cink, Rickie Fowler, Jim Furyk, Dustin Johnson, Zach Johnson, Matt Kuchar, Hunter Mahan, Phil Mickelson, Jeff Overton, Steve Stricker, Bubba Watson, Tiger Woods.

(NTB)