KAN HAN NÅ TOPPEN IGJEN? Tiger Woods har en drøm om å komme tilbake på toppnivå. Eurosport-ekspert Per Haugsrud utelukker ikke at det kan skje. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili
KAN HAN NÅ TOPPEN IGJEN? Tiger Woods har en drøm om å komme tilbake på toppnivå. Eurosport-ekspert Per Haugsrud utelukker ikke at det kan skje. Foto: AP Photo/Kamran JebreiliVis mer

Tiger Woods

Woods på oddsliste etter skandalesommeren. Ekspert utelukker ikke at han kan komme tilbake på topp

- Nå kan det bare gå en vei. Det er oppover, sier Eurosport-ekspert og tidligere golfer Per Haugsrud.

(Dagbladet): The Masters er en av de fire aller største turneringene i internasjonal golf. Etter å ha vunnet turneringa fire ganger, har skandalomsuste Tiger Woods en livslang invitasjon til å delta.

Kanskje er det også derfor - åtte måneder før turneringa starter i april 2018 - at Woods står oppført med 1/100 i odds til å vinne turneringa. Ikke nevneverdig lav, men likevel «lav» for en karriere som virker å være i fritt fall.

Woods har en legendestatus i golfsporten etter å ha toppet verdensrankinga i 683 uker - en rekord ingen har vært i nærheten av. Men siste seier i en Major-turnering kom i 2008, og siden har både skader og utenomsportslig bråk preget 41-åringens liv.

Utelukker ikke ny storhetstid

Det er ESPN som formidler de noe overraskende tallene. Overraskende er det derimot ikke at det er Jordan Spieth som er bookmakernes favoritt. Dustin Johnson og Rory McIlroy følger på plassene bak. Woods kommer et stykke ned på lista, og du får grei gevinst igjen med 1/100 i odds.

Eurosport-ekspert og tidligere golfer Per Haugsrud utelukker ikke en ny storhetstid for Woods.

- Jeg er ganske sikker på at han kommer til å spille igjen snart. Han har helt klart ambisjoner om å stille opp. Det er fortsatt ganske lenge til, men alle ønsker ham tilbake, sier Haugsrud til Dagbladet.

Men da Woods tidlig i sommer ble stoppet av politiet, påvirket av medikamenter, var det et nytt bunnivå for amerikaneren. Mandag ble rettsmedisinernes rapport lagt fram, og den viste at Woods hadde fem ulike substanser i kroppen da han ble stoppet sovende bak rattet.

Woods har for øvrig slitt stort med skader - da spesielt ryggsmerter - i lang tid.

Bunnpunktet

Haugsrud, som var Norges fremste golfspiller i en årrekke, er en stor fan av Woods. Da det ble kjent at ikonet ble pågrepet av politiet etter å ha blitt stoppet sovende bak rattet, gikk han hardt ut:

- Jeg synes bare det er fryktelig trist. Det er bare en «never-ending-story» med skandaler. Nå vet vi ikke hele sannheten om hva som har skjedd, men han skal likevel ikke gjøre det. Heter du Tiger Woods så har du privatsjåfører og alt rundt deg. Det begynner å bli synd på ham. Jeg vet snart ikke hva jeg skal si, sa Haugsrud til NRK.

Eurosport-eksperten tror imidlertid det var et bunnpunkt.

- Jeg tror det er så langt ned han kunne komme. Nå er det bare en vei, og det er oppover. Nå må han bare ordne på det som sitter mellom øra. Man vet jo aldri. Men for ham satt nok fallet også psykisk. Han har jo ikke hatt det lett. Nå har han vært helt i kjelleren, men om han nå begynner å se framgang og synes det blir gøy å spille golf igjen, så tror jeg det er en mulighet der, sier Haugsrud til Dagbladet.

Han legger til at Woods må komme tilbake i aksjon snart, og spille noen turneringer før han eventuelt deltar i en av verdens gjeveste turneringer.

- Jeg synes ikke det er overraskende at bettingselskapene setter 1/100 i odds. De ønsker jo omsetning. Men så dytter jo mange inn noen kroner - altså, spiller han turneringer fra midten av januar og leverer, da skal jeg love deg at den oddsen går fort ned. Det håper vi jo på alle sammen, sier Haugsrud.

En bragd å komme tilbake

Woods har samme odds på lista som en rekke aktive golfere.

Du kan fortsatt sette pengene dine på Tiger Woods. Vi kunne tenkt på det hvis Masters var en turnering der du skal dykke etter hummer. Men det er det ikke. Ikke gjør det, er magasinet GolfWorlds kommentar.

Haugsrud utelukker ikke at Woods med tiden kan komme tilbake på topp.

- Det ville nok være en bragd - men han vil nok forvente at han kommer tilbake på topp selv. Da han spilte sist, så det jo ut som han hadde svelget et spett. Han grein på nesa og alt var feil. Det var en lidelse å se på. men kommer han tilbake og møter gutta igjen - han er godt likt - så kommer smilet, latteren og humoren. Han kan definitivt hevde seg. Disse stjernene er jo bygd på en annen måte enn oss andre, sier Haugsrud.

Det er så mange oppturer og prestasjoner at det er vanskelig å plukke ut ett høydepunkt i den lange karrieren, men blant dem som skiller seg ut er både «Tigerslam» (Woods ble den første i moderne tid som vant alle de fire majortitlene på rekke og rad over to sesonger) og den største seiersmarginen i majorhistorien (15 slag i US Open i 2000).

Skandalene

I 2008 måtte Woods operere sitt venstre kne, men kom tilbake og vant US Open det samme året. Men Woods spilte med store smerter, og pådro seg et tretthetsbrudd og måtte operere kneet på nytt.

ARRESTERT: Tiger Woods ble tatt for kjøring i påvirket tilstand. Selv hevder han det var medisinene som var åsaken. Video: CNN. Vis mer

Han hadde hatt noen skader tidligere, men dette var starten på en endeløs rekke med problemer. Norsk Golf oppsummerte skadehistorisikken i 2016 og talte opp 19 mer eller mindre alvorlige skader siden US Open.

Men så var det det utenomsportslige også, da.

På én natt ble glansbildet Tiger Woods revet i fillebiter. Det som startet med at han krasjet familiebilen etter en krangel med kona Elin Nordegren i 2009, ble etter hvert en skandale hele verden snakket om.

Den 19. februar 2010 sto Woods fram som «sex-avhengig». Da hadde medier i flere måneder skrevet om notorisk utroskap med et utall servitriser, modeller, filmskuespillere, pornostjerner og butikkdamer.

Den amerikanske golferen mistet en rekke sponsorer og etter hvert den svenske kona.

Men Tiger Woods har hele tiden bedyret at han vil tilbake til toppen. Så får vi se om han lykkes i forsøket.