MATCHVINNER: Tiger Woods gratuleres av lagkameratene Webb Simpson (t.v.) og Nick Watney  etter å ha sikret USA det avgjørende poenget i Presidents Cup.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / WILLIAM WEST
MATCHVINNER: Tiger Woods gratuleres av lagkameratene Webb Simpson (t.v.) og Nick Watney etter å ha sikret USA det avgjørende poenget i Presidents Cup.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / WILLIAM WESTVis mer

Woods sikret USA seieren i Presidents Cup

Scoret vinnerpoenget i duellen mellom USA og resten av verden.

Tiger Woods opplevde en etterlengtet opptur da han søndag scoret vinnerpoenget for USA i kampen om Presidents Cup i golf.

Kampen mellom USA og resten av verden utenom Europa avvikles annethvert år, og amerikanerne vant for fjerde gang på rad. Woods scoret vinnerpoenget også i San Francisco for to år siden.

Denne gang hadde USA-kaptein Fred Couples fått mye kritikk for å ta ut Woods på laget. Den tidligere verdenseneren er langt fra gammel form og slet i parspillet de tre første dagene, med bare ett poeng på fire kamper.

Likevel var det da amerikanerne skaffet seg overtaket. Etter lørdagens kamper ledet USA 13-9, og da hjalp det ikke for verdenslaget at halvparten av singlekampene ble vunnet.

Tiger Woods var for god for den australske hjemmespilleren Aaron Baddeley. Med tre hull igjen å spille hadde amerikaneren fire hulls ledelse, og dermed var kampen avgjort.

- Det føles veldig bra. Egentlig håpet jeg at det ikke skulle stå på min kamp. Jeg håpet at Stricks (Steve Stricker) og jeg kunne gå en æresrunde, men laget vårt fikk ingen god start i dag. Vi trengte poengene, og vi ordnet dem med godt spill, sa han.

Kritikk Verdenslagets kaptein Greg Norman var blant dem som kritiserte uttaket av Woods. Han sto ved sin vurdering selv om han medga at laget hans ble utklasset over de fire dagene.

- Jeg ville valgt Keegan Bradley, for han vant PGA-mesterskapet, sa Norman.

USA skaffet seg hele seiersmarginen, og mer til, i foursomeskampene. Det er parspill der spillerne slår annenhver gang, en type spill amerikanerne kjenner godt fra Ryder Cup-kampene mot Europa. De vant 8 av 11 foursomeskamper, mens verdenslaget vant 6-5 i fourball («bestball»).

- Jeg synes vi skulle droppe foursomes. Hjemmelaget burde få bestemme formatet for turneringen, sa Norman.

Frisk og klar Woods har stilt i bare åtte turneringer det siste året, og han venter fortsatt på sin første individuelle seier siden sexskandalen som for to år siden ødela ekteskapet og mye av omdømmet hans.

- Tiger var klar hele uken. Han har vært klar i en måned. Mange har spurt meg hvorfor jeg valgte ham, men han har vist at han er frisk og har fått orden på teknikken. Det holder for meg, sa Couples.

Ved siden av Woods scoret Hunter Mahan, Nick Watney, Jim Furyk, David Toms og Stricker for USA i singlekampene. Furyk var ubeseiret i alle sine fem kamper i turneringen.

(NTB)