NEDTUR: Tiger Woods måtte vinne ukens PGA-turnering for å bli blant årets 125 beste golfere som får spille sluttspillet de fire neste ukene, men en svak siste runde ødela for den tidligere verdenseneren. Foto: Jared C. Tilton/Getty Images/AFP
NEDTUR: Tiger Woods måtte vinne ukens PGA-turnering for å bli blant årets 125 beste golfere som får spille sluttspillet de fire neste ukene, men en svak siste runde ødela for den tidligere verdenseneren. Foto: Jared C. Tilton/Getty Images/AFPVis mer

Woods utenfor årets 125 beste golfere

Dalte åtte plasser i PGA-turnering.

Tiger Woods måtte vinne ukens PGA-turnering for å bli blant årets 125 beste golfere som får spille sluttspillet de fire neste ukene, men en svak siste runde ødela for den tidligere verdenseneren.

Amerikaneren med 14 majorseirer viste tegn til gammel klasse de tre første rundene, men på turneringens siste dag falt 39-åringen fra 2.- til 10.-plass. Det betyr at en tung sesong nå er over for Woods.

På sisterunden startet Woods brukbart, men en trippelbogey på det ellevte hullet satte en effektiv stopper for håper om seier. Det er over to år siden sist han kunne juble for 1.-plass.

51-åring vant I stedet var det 51 år gamle Davis Love som kunne juble for seier og plass inn i sluttspillet. Amerikaneren vant sin første turnering siden 2008, men seieren er hans 21. på PGA-touren.

- Utrolig. En hvilken som helst seier er fantastisk når man er over 50, sa Love.

51-åringen gikk totalt 17 slag under par, men det var hans sterke sisterunde på 64 slag som sikret seieren. Søndag kunne han blant annet bokføre to eagler.

- Jeg har jobbet hardt for å få tilbake det gode spillet. Man lurer jo på om kroppen orker mer, sa Love, som opererte foten så sent som i mars og var ute i to måneder.

Sluttspill Jason Gore fra USA kom på annenplass, mens Char Schwartzel (Sør-Afrika), Paul Casey (England) og Scott Brown (USA) delte tredjeplassen.

Allerede torsdag starter sluttspillet på PGA-touren. Det består av fire turneringer hvor det faller av spillere i hver turnering.

I den første turneringen får de 125 beste i år spille, mens det uken etter kun er plass til 100. I den avsluttende turneringen er det bare 30 spillere som får mulighet til å spille om sammenlagtseieren.

Amerikanske Billy Horschel er tittelforsvarer. Henrik Stenson fra Sverige vant sammenlagt i 2013.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram