ÅRETS SISTE: Tiger Woods (39) inspirerte tusenvis av barn til å begynne med golf. Nå kjemper den falmende stjernen mot en rekke unge spillere som har ham som forbilde. Foto: Brian Spurlock-USA TODAY Sports  / Reuters
ÅRETS SISTE: Tiger Woods (39) inspirerte tusenvis av barn til å begynne med golf. Nå kjemper den falmende stjernen mot en rekke unge spillere som har ham som forbilde. Foto: Brian Spurlock-USA TODAY Sports / ReutersVis mer

Woods utfordrer den nye generasjonen i årets siste majorturnering

PGA-mesterskapet.

Tiger Woods (39) inspirerte tusenvis av barn til å begynne med golf. Nå kjemper den falmende stjernen mot en rekke unge spillere som har ham som forbilde.

Årets siste major, PGA-mesterskapet, går av stabelen denne uken. Til tross for svake resultater er Woods fortsatt den spilleren som får mest oppmerksomhet før en storturnering, men et helt kobbel unggutter vekker nesten vel så mye interesse som 39-åringen.

Mange av dem begynte å spille golf som barn nettopp på grunn av Woods.

Jordan Spieth (22) har allerede vunnet to majorturneringer i år, og Rory McIlroy (26) har ristet av seg en stygg ankelskade i tide til å forsvare seieren fra PGA-mesterskapet i fjor.

27 av de 156 spillerne i turneringen er 27 år eller yngre, skriver USA Today. Det høres kanskje ikke så ungt ut, men i golf er det vanlig å nå toppen midt i 30-årene.

- Dette er den neste generasjonen. Jeg ligger på en måte midt imellom. Denne generasjonen vokste opp og så meg vinne turneringer, mens de jeg pleide å trene med er borte. De spiller på seniortouren (for de over 50 år), sier Woods til avisen.

Står på 14 majors Woods vant sin første major i 1997, og har totalt 14 titler. Den siste kom så langt tilbake som i 2008, og han begynner å få svært dårlig tid med tanke på å slå Jack Nicklaus' rekord på 18.

- Jeg er ikke engang så gammel, men det er veldig mange unge fjes. Når jeg ser meg om på treningsfeltet kjenner jeg ikke igjen halvparten. Ser jeg på en turnering på seniortouren kjenner jeg alle sammen, sier han.

Spieth var bare tre år da Woods vant sin første major, og amerikaneren er kanskje den største favoritten på svært krevende og spesielle Whistling Straits.

22-åringen sier det er morsomt med så mange unge som slår gjennom i golfen.

- Det viser hva vi har betydd for hverandre i oppveksten, og hvor mye vi har pushet hverandre, sier han.

- Er hundre prosent klar McIlroy, som har vunnet fire majortitler, regnes mer som en outsider ettersom han så vidt ble frisk nok til å spille.

Verdenseneren ødela ankelen mens han spilte fotball med venner i sommer, og gikk glipp av The Open Championship på St. Andrews.

- Når det gjelder å spille golf er jeg hundre prosent klar. Jeg kunne nok ikke spilt fotball, men den er helt fin med tanke på hva jeg skal gjøre denne uken, sier McIlroy.

Han og Spieth, sammen med unge spillere som Jason Day, Danny Lee og Victor Dubuisson, spiller med en modenhet man ikke så i golfen tidligere.

- De er mer rutinerte. De har mye erfaring, og når de kommer hit er ikke læringskurven så bratt. De kan spille godt med én gang, sier Woods.

PGA-mesterskapet starter torsdag og avsluttes søndag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram