Wordfeud-fantast Jarstein rundlurt av lagkameratene

- Jeg ringte til og med Apple for å få løst problemet.

DILLA PÅ KRYSSORDSPILL: Rune Almenning Jarstein er hekta på ordspillet Wordfeud. Det utnyttet Viking-kompisene til å spille ham et puss da de kjedet seg på rommet under oppholdet på La Manga nylig.  Foto: Bjørn Langsem
DILLA PÅ KRYSSORDSPILL: Rune Almenning Jarstein er hekta på ordspillet Wordfeud. Det utnyttet Viking-kompisene til å spille ham et puss da de kjedet seg på rommet under oppholdet på La Manga nylig. Foto: Bjørn LangsemVis mer

• Fotballstudio kl. 20.45: Nord-Irland - Norge

BELFAST (Dagbladet): Norske fotballspillere lader som kjent opp til sesongstart på La Manga, og mellom treningsøktene handler det om å få tida til å gå.

Landslagets og Vikings keeper Rune Almenning Jarstein har fått dilla på mobilspillet Wordfeud, som er en variant av kryssordspillet Scrabble hvor man kan spille mot kjente og ukjente via smarttelefonen eller nettbrett.

Derfor følte han seg vingeklippet da Viking-kompisene skiftet kode på ipaden hans så han ikke fikk spilt på et helt døgn. Lagkameraten Indridi Sigurdsson fortalte om peket i sin blogg på Aftenbladet.no sist uke:

«Rune Jarstein derimot har brukt nesten all sin tid til å spille Wordfeud mot resten av verden (han spiller mot 35 forskjellige i øyeblikket). Ikke rart at det klikket for han når vi i leiligheten forandret pin-koden på Ipad-en hans som hindret hans Wordfeud deltakelse i et døgn,» skrev islendingen.

- Trodde det var virus Jarstein bekrefter at han ble grundig lurt av kompisene.

- Jeg trodde det var et virus eller noe sånt på ipaden min, så de lurte meg godt der. Nå vet jeg hvordan det er å bli lurt skikkelig i hvert fall.

At Jarstein har hatt et heftig temperament på banen er en kjent sak. Men han kjenner seg ikke igjen i Sigurdssons beskrivelse av at det «klikket» for ham.

- Nei, det gjorde ikke det i det hele tatt. Men jeg var litt frustrert. Jeg ringte jo til og med Apple for å få ordnet problemet på ipaden, men det var gutta som hadde byttet ut en kode. Jeg ble rett og slett lurt, men tok det på en fin måte, sier Jarstein til Dagbladet.

Jarstein hevder at Sigurdssons påstand om at han har spill gående mot 35 motstandere av gangen også er en ren overdrivelse.

- Det er litt i overkant. Nå går det vel ikke an å spille med mer enn 30 - tror jeg?

- Så du har sjekket det, ja?

- Nei, det var noen som sa det til meg, faktisk. Men jeg spiller med noen, det gjør jeg. Det er gøy, og jeg føler jeg blir bedre og bedre, ler Jarstein.

- Vinner du flere spill en du taper?

- Ja, nå tror jeg at jeg gjør det. Jeg har god kontroll på Indridi, for å si det sånn.

Spiller på rommet Også på landslagssamling har Jarstein funnet en Wordfeud motstander i romkameraten.

- Jeg ligger og spiller med Espen Ruud på rommet.

Men originalen Scrabble, der man sitter samlet rundt et brett og legger brikker med bokstaver på, har Jarstein til gode å teste.

- Nei, det har jeg faktisk aldri spilt, innrømmer han.

I kveld starter Jarstein i målet for Norge mot Nord-Irland på Windsor Park. Den andre keeperen i troppen er Espen Bugge Pettersen.

Om Bugge spiller Wordfeud, vet vi ikke, men Christian Grindheim fortalte i alle fall i går at Molde-keeperen innkasserer triumfer ved kortbordet her i Belfast.

- I går satt vi og spilte kort med disse unggutta. De har en lang vei å gå, spesielt i kortspill. Det var Bugge som tok det. Han var eldst, og jeg var nest eldst rundt bordet. Så jeg lot ham få vinne, så kom jeg på andreplass, sier Grindheim.

• Men først og fremst er altså keeperne og resten av troppen i Belfast for å spille årets første landskamp med fullt mannskap. Den starter klokka 20.45 i kveld norsk tid, og du kan følge og diskutere kampen på live.dagbladet.no