AKTUELL SOM SKØYTETRENER: Den tidligere canadiske sprinteren Jeremy Wotherspoon er aktuell som trener for norske skøyteløpere, melder NRK. I så fall er han klar for å løfte norsk skøytesport tilbake til gamle høyder. Foto: AFP PHOTO/Vincenzo PINTO
AKTUELL SOM SKØYTETRENER: Den tidligere canadiske sprinteren Jeremy Wotherspoon er aktuell som trener for norske skøyteløpere, melder NRK. I så fall er han klar for å løfte norsk skøytesport tilbake til gamle høyder. Foto: AFP PHOTO/Vincenzo PINTOVis mer

Wotherspoon i samtaler med Skøyteforbundet: - Blant de aller beste

Aktuell som trener.

Den tidligere canadiske sprinteren Jeremy Wotherspoon er aktuell som trener for norske skøyteløpere, melder NRK. I så fall er han klar for å løfte norsk skøytesport tilbake til gamle høyder.

Den 38 år gamle canadieren reiste torsdag hjem til Canada etter å ha vært i samtaler med Norges Skøyteforbund.

- Han vet mye om trening og hva som skal til, og han er blant de aller beste vi kan få som trener, sier Håvard Bøkko til NRK.

Wotherspoon sier at det fortsatt gjenstår en del detaljer før avtalen er klar, men skøyteakademiet skal ha sikret finansieringen. Akademiet står utenfor NSF, men også forbundet får bruke canadieren.

Ifølge NRK har han forlangt å trene også de beste norske skøyteløperne.

Den tidligere norske sprinteren Even Wetten er NRKs skøyteekspert. Han er spent på om den raske canadieren havner i Norge.

- Sverre Lunde Pedersen er en løper som kan vinne allround-VM. Da må han gå et halvsekund eller kanskje sekundet raskere på 500 meter, og det kan Wotherspoon hjelpe til med, sier Wetten.

Wotherspoon har fortsatt verdensrekorden på 500 meter med 34,03 satt i Salt Lake City i 2007.

(NTB)