- Wow ... Hva skjer med sporten vår?

Slik reagerer norske friidrettsstjerner på dopnyhetene.

BRA JUKSERE BLIR TATT: Ezinne Okparaebo og Jaysum Saidy Ndure sier på generelt grunnlag at det er bra at utøvere som jukser blir tatt. Tyson Gay (det store bildet) har avlagt en positiv a-prøve, men benekter foreløpig å ha jukset bevisst. Foto: Jean-Christophe Bott / EPA / NTB Scanpix
BRA JUKSERE BLIR TATT: Ezinne Okparaebo og Jaysum Saidy Ndure sier på generelt grunnlag at det er bra at utøvere som jukser blir tatt. Tyson Gay (det store bildet) har avlagt en positiv a-prøve, men benekter foreløpig å ha jukset bevisst. Foto: Jean-Christophe Bott / EPA / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I løpet av få timer i dag kom to uavhengige meldinger om at to av verdens fremste sprintere har avlagt positive dopingprøver.

Først amerikanske Tyson Gay, så jamaicaneren Asafa Powell.

Nyhetene får de norske friidrettsutøverne til å reagere.

- Hva skjer? Alle juksemakerne i sporten vår blir tatt i dag? #banforlife (utestengelse på livstid - journ. anm.) #Wada gjør jobben sin, skriver mellomdistanseløper Ingvill Måkestad Bovim på Twitter.

Ezinne Okparaebo er også sjokkert over nyheten.

- Wow... Hva skjer med sporten vår? En trist dag for friidretten, men bra for de rene utøverne, skriver Norges fremste kvinnelige sprinter på Twitter.

Okparaebo utdyper - på generelt grunnlag - overfor Dagbladet:

- Det er trist når utøvere som er forbilder for så mange blir avslørt som juksemakere. Men samtidig er det bra for friidretten at de blir tatt, slik at opprydningen kan fortsette, og at alle utøverne blir minner på risikoen bed å forsøke ulovlige snarveier. For hver juksemaker som blir tatt får vi en mer rettferdig idrett.

Jaysuma Saidy Ndure konkurrerer mot Gay og Powell.

- På generelt grunnlag kan jeg si at det er bra at testsystemet fungerer, og at de som ikke følger reglene blir tatt, sier Ndure til Dagbladet.