Wow for et show

Didier Drogba scoret to praktmål mot Arsenal. Chelsea-manager José Mourinho gir Drogbas hjemvendte spissrival Hernan Crespo mye av æren.

Drogba har måttet tåle mye kritikk for å ha scoret for lite i fjorårets Premier League. I sin debutsesong endte han med skuffende 10 mål i ligaen - og endte på delt 14. plass på toppscorerlista - kraftig slått av blant andre lagkamerat Frank Lampard med hans 13 mål.

Fikk skryt av sjefen

I sommer har Hernan Crespo kommet tilbake til Stamford Bridge etter å ha hatt suksess i AC Milan. Mange har trodd at Crespo dermed ville gjøre Drogba overflødig i det stjernespekkede Chelsea-laget.

I går svarte Drogba kritikerne to ganger. Med to scoringer hentet fra den øverste skuffen satte Drogba Thierry Henry fullstendig i skyggen, i prestisjemøtet mellom fjorårets seriemester og cupmester i England.

-  Jeg tror man kan si at Crespo har mye av æren for det Didier viste i dag, sier Mourinho.

-  Når man har en stor spiller å konkurrere mot om spissplassen, legger det et sunt press på deg. Når det er sagt, tror jeg det er normalt at den andre sesongen blir bedre enn den første, sier han.

Etter bare åtte minutter ga Drogba seg selv og Chelsea en pangstart på årets sesong: Asier del Horno - som Chelsea ironisk nok kjøpte i stedet for Arsenals Ashley Cole - fant Drogba med en langball. Philippe Senderos ble for veik i duellen med Drogba, som lurte Jens Lehmann med en delikat avslutning. Etter 57 minutter viste Drogba igjen suveren balanse, styrke og teknikk. Han løp fra Senderos, rundet Lehmann og taklet Lauren før han banket inn 2-0.

-  Folk bør huske at vi har vunnet Premier League, ligacupen og nå Community Shield etter at Didier kom til klubben. Noen måler spillere etter statistikk, jeg måler etter titler, sier Mourinho.

 KJEMPET HARDT: Etter 57 minutter viste Drogba suveren balanse, styrke og teknikk da han løp fra Senderos, rundet Lehmann og taklet Lauren før han banket inn 2-0. Foto: AP/Scanpix
KJEMPET HARDT: Etter 57 minutter viste Drogba suveren balanse, styrke og teknikk da han løp fra Senderos, rundet Lehmann og taklet Lauren før han banket inn 2-0. Foto: AP/Scanpix Vis mer

-  Didier kjenner klubben, lagkameratene, spillestilen og motstanderne våre. I år har han også fått startet sesongen slik vi ønsker, i motsetning til i fjor, da han kom til klubben seint og deretter pådro seg en skade midtveis.

Lukter gull

For Arsenal var det en mager trøst at mannen som skal erstatte Patrick Vieira - 18 år gamle Francesc Fabregas - reduserte for Arsenal 25 minutter før slutt. Etter kampen la ikke Arsenal-manager Arsène Wenger skjul på at han misliker Chelseas måte å spille på.

-  Det er ikke min jobb å bedømme Chelseas måte å spille på, de spiller på sin måte og vi på vår. Men jeg føler at Drogba ga oss en tøff jobb på alle langballene, uten at det er ment som noen kritikk, sier Wenger.

Tapet bekymrer ikke Wenger:

-  Det er ingen grunn til å være bekymret. Jeg er det i hvert fall ikke. Man kan være bekymret dersom man er Chelsea-supporter, sier han syrlig.