Wowoah avgjorde for Stabæk

Samuel Wowoah fikk sjansen som spiss og sikret seier borte mot Sogndal.

Wowoah er leid inn fra svenske Djurgården, men har måttet sitte ofte på benken for bærumsklubben. Mot Sogndal scoret han sitt andre seriemål minuttet før fulltid.

- Det gir selvtillit å score mål og jeg håper å spille spiss i neste kamp også, sa Wowoah.

Kampen på Fosshaugane ble preget av at begge slag sliter i serien. Sogndal startet imidlertid best og gikk i ledelsen etter 14 minutter. Et flott angrep ble avsluttet av Rune Bolseth på bakerste stolpe.

Men etter halvtimen stoppet det for sogndølingene og Stabæk kom mer med. Tre minutter før pause fikk bæringene en gratissjanse da Kurt Heggestad slo en forferdelig tversoverpasning. Stian Ohr snappet opp og la inn til Tom Stenvoll som utlignet.

Sterke etter pause

I 2. omgang var det Stabæk som var det beste laget. Stian Ohr hadde et skudd i stolpen, mens Martin Andresen også bommet på en stor sjanse.

Minuttet før slutt var Ohr imidlertid frampå igjen. SIL-keeper Terje Skjeldestad måtte gi retur på et skudd fra høyrevingen og Wowoah kunne enkelt sette inn ballen fra fem meter.

- Vi ble for feige i 1. omgang, men bestemte oss i pausen at vi skulle ta kommandoen. I 2. omgang var vi gode og fikk en fortjent seier, sa Martin Andresen.

Også Stabæks nye sportsdirektør Jan-Erik Aalbu var godt fornøyd med den dramatiske seieren.

- Dette var uhyre viktige poeng å ha med i bunnstriden, sa Aalbu.

Sogndal (NTB)