Wozniacki feide Sjarapova av banen i «Battle of the Babes»

Danskenes tennisyndling klar for kvartfinale i US Open.

NÅDELØS: Maria Sjarapova gjorde hele 36 upressede feil i løpet av åttedelsfinalen mot Caroline Wozniacki. Da gjorde den danske tennisyndlingen kort prosess med den russiske jenta.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eduardo Munoz
NÅDELØS: Maria Sjarapova gjorde hele 36 upressede feil i løpet av åttedelsfinalen mot Caroline Wozniacki. Da gjorde den danske tennisyndlingen kort prosess med den russiske jenta.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eduardo MunozVis mer

|||(Dagbladet): Caroline Wozniacki (1), Danmark — Maria Sjarapova (14), Russland 6-3, 6-4.

Førsteseedede Caroline Wozniacki hadde avgitt fattige tre game i løpet av de tre første rundene av årets US Open. Den danske 20-åringen hadde gjort egne kamper såpass uspennende, at det har blitt vel så mye snakk om mote som tennis.

Blant dem som har latt seg irritere over fokus på utseende, kjoler og accessoirer, er den tidliger tennisrebellen og nåværende ekspertkommentatoren John McEnroe.

- Det virker som om mote og utseendet stjeler oppmerksomheten fra tennisen som spilles noen ganger. Det er jo ikke noen skjønnhetskonkurranse, men kanskje er det bare meg som har blitt gammel og bitter, ble McEnroe sitert på i danske medier, som tolket det som et stikk mot Wozniacki, som med sine antrekk signert stjernedesigner Stella McCartney, har blitt et av tennissportens største stilikoner.

36 upressede feil
Seint mandag kveld ventet langt tøffere motstand i en annen stilsikker tennisyndling, russiske Maria Sjarapova i det Ekstra Bladet hadde døpt «Battle of the Babes».

På Arthur Ashe Stadium i Flushing Meadows, viste Wozniacki at hun kan langt mer enn å kle seg da hun nådeløst utnyttet Sjarapovas svake førsteserver og mange upressede feil - tilsammen 36 i tallet.

20-åringen fra Odense vant til slutt med overbevisende 6-3, 6-4 over 2006-vinneren av US Open.

FEILENE FLORERTE: Maria Sjarapova hadde høy feilprosent på førsteservene og hadde dessuten 36 upressede feil. Da ble det exit i 4. runde mot Caroline Wozniacki.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DON EMMERT
FEILENE FLORERTE: Maria Sjarapova hadde høy feilprosent på førsteservene og hadde dessuten 36 upressede feil. Da ble det exit i 4. runde mot Caroline Wozniacki.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DON EMMERT Vis mer

- Jeg synes at jeg spilte god tennis. Det var jeg som fikk henne til å gjøre feil, og det var jeg som vant denne kampen, konstaterte en fornøyd Wozniacki, ifølge Ekstra Bladet.

- Jeg visste at hun kom til å spille agressivt, så det var viktig å sette returene. Men jeg måtte også få henne til å bevege på seg slik at hun ikke kunne stå og prikke inn tunge slag. Dessuten ville jeg diktere tempoet i kampen når jeg kunne, fortsetter hun.

Den danske jenta er dermed klar for kvartfinale mot Dominika Cibulkova, som er ranket som nummer 45 i verden. Wozniacki har vunnet de fire siste oppgjørene mot den slovakiske jenta, som på sin side bare står med én seier i innbyrdes oppgjør. Cibulkova slo overraskende ut 11.-seedede Svetlana Kuznetsova tidligere på kvelden.

I Serena Williams sitt skadefravær, er Wozniacki førsteseedet i en Grand Slam-turnering for første gang, og har i så måte havnet på den presumtivt enkleste siden av tablået. 

En reprise av fjorårets finaleplass er derfor definitivt innen rekkevidde. Den gang ble det tap mot Kim Clijsters, men i år må hun finne seg i å være favoritt, nærmest uansett motstander.