Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wozniacki gikk på sjokktap i Stuttgart

Julia Görges slo verdenseneren.

GLADJENTE: Tyske Görges feirer den overraskende seieren over Danmarks Caroline Wozniacki.Foto: SCANPIX/AP/dapd/Daniel Maurer
GLADJENTE: Tyske Görges feirer den overraskende seieren over Danmarks Caroline Wozniacki.Foto: SCANPIX/AP/dapd/Daniel Maurer Vis mer

Tyske Julia Görges sjokkerte alle da hun slo verdensener Caroline Wozniacki 7-6, 6-3 i finalen i WTA-turneringen i tennis i Stuttgart søndag.

Wozniacki hadde stø kurs mot sin fjerde tittel for året, men det ble stopp mot den 32.-rankede tyskeren. Den danske tennisyndlingen har vunnet begge sine foregående møter med Görges.

Begge spillerne var gode når de hadde serven, men det ble avgjørende at Wozniacki ikke klarte å utnytte en eneste av sine breakmuligheter i kampen. Det første settet gikk til tiebreak med 7-3 i Görges' favør.

Görges var toneangivende i annet sett og brøt blant annet Wozniackis serve til 2-0. Dansken fikk avverget Görges' matchball på 2-5, men tapte til slutt settet 3-6.

Tittelen var tyskerens annen i karrieren. Hun er den første tyskeren som vinner WTA-turneringen på hjemmebane siden Anke Huber gjorde det i 1994. Med seg for triumfen fikk hun 111.000 dollar og en Porsche sportsbil.

Wozniacki har tidligere i år vunnet WTA-turneringene i Dubai, Indian Wells og Charleston. Hennes store sesongmål på grus er French Open.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media