SNUDDE TIL SEIER: Caroline Wozniacki  tapte første sett, og lå under 1-4 i annet da hun kjempet seg tilbake og slo russiske Svetlana Kuznetsova i åttedelsfinalen av US Open.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ray Stubblebine
SNUDDE TIL SEIER: Caroline Wozniacki tapte første sett, og lå under 1-4 i annet da hun kjempet seg tilbake og slo russiske Svetlana Kuznetsova i åttedelsfinalen av US Open.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ray StubblebineVis mer

Wozniacki til kvartfinale etter sterk snuoperasjon

Kjempet seg tilbake mot Svetlana Kuznetsova i US Open.

Verdensener Caroline Wozniacki måtte kjempe hardt for å ta seg videre til kvartfinale i US Open i tennis mandag.

Wozniacki er på jakt etter sin første Grand Slam-tittel i karrieren. I mandagens kamp mot Svetlana Kuznetsova så det lenge stygt ut, men den danske tennisyndlingen kom tilbake og vant til slutt 6-7, 7-5, 6-1.

Kuznetsova ledet 4-1 i annet sett og så ut til å være på vei mot seier, men Wozniacki klarte på imponerende vis å snu kampen.

Dermed ble det en liten reprise på møtet i åttedelsfinalen mellom de to spillerne i 2009. Da var Kuznetsova storfavoritt mot den unge dansken. Russeren vant klart første sett, men Wozniacki vant de to neste i tiebreak.

I kvartfinalen skal Wozniacki møte Andrea Petkovic fra Tyskland. Petkovic vant 6-1, 6-4 mot spanske Carla Suárez Navarro.

Misfornøyd Djokovic Heller ikke herrenes verdensener, Novak Djokovic, fikk noen enkel start på sin kamp mot Alexandr Dolgopolov, men serberen tok seg videre til kvartfinale likevel.

Første sett mellom de to ble vunnet av Djokovic med 16-14 i tiebreak. Etter den knallharde åpningen tok serberen kontroll på kampen og vant de to neste settene 6-4, 6-2.

- Jeg var litt forvirret ute på banen i første sett. Jeg tror det var spennende for tilskuerne siden det var svært jevnt, men det var spillemessig stygt, for jeg var ikke fornøyd med hvordan jeg spilte, sa Djokovic.

For Dolgopolov kostet åpningssettet mange krefter.

- Han slet meg ut. Jeg ga ham litt kamp, men jeg har fortsatt noe å jobbe med, sa den 22 år gamle ukraineren.

Kvartfinalen blir et helserbisk oppgjør. Djokovic skal møte landsmannen Janko Tipsarevic, som slo Juan Carlos Ferrero 7-5, 6-7 (3-7), 6-5, 6-2.

- Det kommer til å bli en serber i semifinalen, som er flott for landet vårt, sa Djokovic.

Tidligere verdensener Roger Federer er også klar for kvartfinale etter 6-1, 6-2, 6-0 mot Juan Mónaco fra Argentina. Kampen kom ikke i gang før nærmere midnatt lokal tid, men sveitseren brukte kun 1 time og 22 minutter på å ta seg til kvartfinale.

(NTB)