Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wozniacki tok årets andre tittel

Har vist gryende form mot slutten av skuffende sesong.

AVSLUTTER GODT: Danske Caroline Wozniacki. Foto: SCANPIX/AFP / ALEXANDER NEMENOV
AVSLUTTER GODT: Danske Caroline Wozniacki. Foto: SCANPIX/AFP / ALEXANDER NEMENOV Vis mer

Caroline Wozniacki har vist gryende form på tampen av en skuffende sesong, og søndag tok danskenes tennisyndling årets annen tittel med seier i Moskva.

Toppseedede Samantha Stosur fra Australia ble slått 6-2, 4-6, 7-5 i en underholdende og severdig finale i Kreml Cup. Seieren betyr at den tidligere verdenseneren igjen tar seg inn blant de ti beste på verdensrankingen.

Wozniacki spilte forrykende i første sett og brøt Stosurs serve tre ganger. 22-åringen hadde svært lav feilprosent i slagene, mens hun tvang motstanderen til feil etter feil.

I annet sett jevnet kampen seg ut, og begge finalistene slet med å holde egen serve. Stosur skapte ny spenning da hun halte settseieren i land.

Wozniacki innledet avgjørende sett svært dårlig, da Stosur brøt serven hennes rent. Da så det ut som dansken var i ferd med å slippe opp for krefter, men hun kjempet seg inn i kampen og brøt til slutt til 7-5-seier.

- Det var en tøff kamp som kunne vippet hvilken vei som helst, sa Wozniacki på russisk etter finalen.

- Du vinner noen, jeg vinner noen. Slik er sporten, sa hun henvendt til Stosur.

Tidligere i høst vant Wozniacki også Korea Open. Med søndagens seier rundet hun 20 titler på WTA-touren, men fortsatt mangler hun en Grand Slam-triumf. Finaleplassen i US Open i 2009 er hennes beste prestasjon i de fire største turneringene.

(NTB)