Wright-Phillips reddet Chelsea på overtid

Etter Mikel-utvisning.

(Dagbladet.no): Semifinale, ligacup, 1. kamp: Chelsea-Everton 2-1.

Chelsea ledet fortjent 1-0 og så ut til å styre komfortabelt mot seier i det første semifinalemøtet mot Everton i ligacupen.

Shaun Wrigh-Phillips ga hjemmelaget ledelsen etter 26 minutter - mye takket være søvnige Everton-forsvarere. Men også en utsøkt plassert avslutning etter at han fikk vende uforstyrret inne i feltet til gjestene.

Rød Mikel

Men ti minutter etter pause kom John Obi Mikel tankløst inn i en takling med strak fot og høye knotter. At han i tillegg traff foten til en Phil Neville i så stor fart at han flakset og falt til bakken som en skutt fugl, gjorde det ikke mindre dramatisk.

Dommer Peter Walton gravde i den dypeste lomma og fant det røde kortet direkte.

Sikkert ikke helt feil, men absolutt av det strengere slaget å gi direkte rødt for Mikels regelbrudd.

Med ti mann virket Chelsea plutselig ikke så komfortable, og ni minutter seinere fikk Everton utlikningen.

TØFF TAKLING: John Obi Mikel stemplet Phil Neville så Everton-spilleren fløy til værs som en nyttårsrakett. Foto: Adrian Dennis, AFP/Scanpix
TØFF TAKLING: John Obi Mikel stemplet Phil Neville så Everton-spilleren fløy til værs som en nyttårsrakett. Foto: Adrian Dennis, AFP/Scanpix Vis mer

Chelsea-keeper Hilario klarerte dårlig etter et frispark, Joseph Yobo sendte ballen tilbake i feltet der hans nigerianske landsmann Ayegbeni Yakubu klemte ballen opp i nettaket.

James McFadden hadde en gigantisk mulighet for å skape Everton-sensasjon på overtid fra nærmest død vinkel, men ballen strøk bare borti borteste stolpe på vei forbi mål.

Klatremål

På overtid avgjorde knøtlille Shau Wright-Phillips kampen i lufta. Michael Ballack lempet ballen bakover i felte, Wright-Phillips tok løpefart, plantet nevene i nakkegropa på Joleon Lescott, klatret til værs og stanget inn 2-1.

Lescott ble seende merkelig passiv ut, men skulle nok hatt frispark.

Fire minutter på overtid fikk Lescott sjansen til revansj alene med Hilario, men den portugisiske veteranen var kjapt ute og blokkerte sjansen.

Dermed er det fortsatt 24 år siden Everton vant på Stamford Bridge, og Chelsea har et bra utgangspunkt før returmøtet på Goodison Park.

Wright-Phillips reddet Chelsea på overtid
PÅ OVERTID: Shaun Wright-Phillips klatret opp på ryggen til Joleon Lescott og headet inn vinnermålet.
RETT UT: Dommer Peter Walton viste den tidligere Lyn-spilleren direkte rødt kort.
MÅLSCORERNE: Shaun Wright-Phillips scoret begge for Chelsea, Ayegbeni Yakubu scoret Evertons utlikningsmål.